Poliisi: Sotilasräjähteitä löytynyt Ilomantsissa

Puolustusvoimat on lokakuun aikana raivannut kahteen otteeseen viime sotien aikaisia sotilasräjähteitä Ilomantsissa. Viimeiset tiedossa olevat raivaukset saatiin päätökseen perjantaina klo 17, kun Kainuun Prikaatin raivaajat hävittivät räjäyttämällä 14 jatkosodanaikaista telamiinaa Taivallammen alueella Möhköntien varressa.

Aiemmin lokakuussa Ilomantsissa on raivattu Taivallammen alueella kaksi telamiinaa, varsikäsikranaatti ja kranaatin sytytin sekä Oinassalmella panssarintorjuntatykin kranaatti. Kaikki edellä mainitut ovat löytyneet alueella liikkuneiden siviilihenkilöiden ilmoitusten perusteella ja raivaamiseen on liittynyt poliisin, rajavartioston ja puolustusvoimien yhteistoimintaa.

Poliisi muistuttaa, että sodanaikaisilla taistelupaikoilla Ilomantsissa ja Lieksassa on edelleen runsaasti räjähtämättömiä ja erittäin vaarallisia ammuksia ja kranaatteja. Havainnoista on ilmoitettava hätäkeskukseen, eikä esineisiin saa koskea. Maastosta löytyneet sotilastarvikkeet ovat puolustusvoimille kuuluvaa omaisuutta, eikä edes ns. vaarattoman sotaromun tai -muistojen kerääminen omaan käyttöön ole luvallista. Laajempiin kaivauksiin on lisäksi saatava maanomistajan lupa.

Yhteenvetona: poliisi suosittelee, että entisten taistelupaikkojen muistoa kunnioitetaan ja sotilastarvikkeiden sekä räjähteiden aktiivinen etsintä ja varsinkin raivaaminen jätetään viranomaisille.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Poliisi: Sotilasräjähteitä löytynyt Ilomantsissa

 • 13.10.2017 at 22:59
  Permalink

  niin sillonku jutkut käski venäläiset kimppuumme veljes kansat!!!!!

  Reply
 • 13.10.2017 at 23:00
  Permalink

  vihollinen oli kokoajan ihan toisaalla!! surullista etteivät ihmiset ota kuuleviin korviinsa!!

  Reply

Vastaa