Pohjois-Korea varoittaa: ”Ydinsota saattaa syttyä minä hetkenä hyvänsä”

Pohjois-Korean YK-lähettiläs Kim In Ryong on kommentoinut YK:lle kovin sanoin maan tulevaisuuden suunnitelmia ja sen näkemyksiä oikeuksistaan.

-”Jännitteet Korean niemimaalla ovat saavuttaneet sellaisen pisteen, että ydinsota saattaa syttyä minä hetkenä hyvänsä.”

Ryong huomautti Pohjois-Korean olevan ainoa maa maailmassa, joka on joutunut näin mittavien painostustoimien kohteeksi ja samaan aikaan jopa suoranaisten uhkauksien alle. Maa on viime vuosina kehittänyt mannerten välistä iskukykyään ja on tiettävästi kykenevä laukaisemaan ohjuksella ydinaseen.

-”Koko Yhdysvaltain mannermaa on kantamamme sisällä ja mikäli Yhdysvallat loukkaa tuumankaan verran alueellista koskemattomuuttamme, se ei löydä piilopaikkaa yhdestäkään maailman kolkasta.”

Tilanne todella on kärjistymässä sillä Pohjois-Korean ystävät alkavat käydä vähiin. Maanantaina Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti maansa liittyvän YK:n pakotteisiin Pohjois-Koreaa kohtaan. Myöskin Kiina on ilmaissut kyllästymisensä maan käytökseen.

Ryong kertoi puheessaan Pohjois-Korean perimmäisestä tahtotilasta.

-”Niin kauan kuin Yhdysvaltain painostustoimet ja alituinen sodan uhka leijuu päällämme, emme aseta ydinaseitamme neuvottelupöydälle. Pohjois-Korea kannattaa varauksetta ydinaseetonta maailmaa, mutta niin kauan kun Yhdysvallat välttelee Ydinaseriisuntasopimuksia, ei Pohjois-Koreakaan voi sopimuksiin alistua.”

Lähde: AP

One thought on “Pohjois-Korea varoittaa: ”Ydinsota saattaa syttyä minä hetkenä hyvänsä”

  • 17.10.2017 at 11:53
    Permalink

    Kuvitteleeko nuo tosissaan jäävänsä henkiin jos sotaan ryhtyvät?
    Käsittämätöntä uhoilua. Jenkit tekevät halutessaan koko Pohjois-Koreasta rauniokasan parissa päivässä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.