Somalin näköiset miehet tunkeutuivat juhliin ja varastivat omaisuutta Suomenlinnassa

Suomenlinnassa Pirunkirkon juhlasalissa järjestettiin sunnuntaina 15.10.2017 yksityistilaisuus, johon osallistui iso joukko helsinkiläisnuoria. Paikalle saapui kello 23 jälkeen ulkopuolisia henkilöitä, joiden epäillään varastaneen usealta eri henkilöltä muun muassa lompakoita, älypuhelimia, laukun, kannettavan tietokoneen ja untuvatakin.

‒ Poliisille on tehty keskiviikkoon mennessä seitsemän rikosilmoitusta sunnuntain tapahtumiin liittyen. Kuudessa tapauksessa tutkitaan varkautta ja yhdessä tapauksessa ryöstöä. Ryöstön yhteydessä käytettiin lievää väkivaltaa, kun uhrilta otettiin estelyistä huolimatta hänen lompakkonsa ja takki, kertoo rikoskomisario Petri Juvonen Helsingin poliisilaitokselta.

Epäiltyjä tekijöitä on asianomistajien ja silminnäkijöiden kertoman perusteella yhteensä viisi. Heidän tuntomerkkejään on kuvailtu seuraavasti:

‒ kaikki miehiä

‒ neljällä epäillyistä ulkonäön perusteella mahdollisesti somalitausta, ja yhdellä heistä on rastat, jotka ovat juuresta valkoiset

‒ yksi miehistä on ulkonäön perusteella mahdollisesti lähi-itätaustainen, kaulassa iso kullanvärinen koru, jossa timantinnäköisiä kiviä

Helsingin poliisi pyytää havaintoja tapahtumienkulusta ja tekijöiden henkilöllisyydestä. Vihjeet voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 0295 474 372.

Lähde: Poliisi

4 thoughts on “Somalin näköiset miehet tunkeutuivat juhliin ja varastivat omaisuutta Suomenlinnassa

  • 18.10.2017 at 14:52
    Permalink

    Suokin lautta on kameravalvottu. Mikä on paskalakkien mielest’ä taas niin vaikeaa? Miksi näiden ylipäätään annettiin poistua Suomenlinnasta..lautat kulkevat harvoin ja niillä nuo tulivaqt.

    Reply
    • 18.10.2017 at 16:01
      Permalink

      Ei polpoa kiinnosta -tekijät suojeltua väestöryhmää.

      Reply
  • 18.10.2017 at 15:57
    Permalink

    Somaleita? Olisiko väärin käyttää termiä neekerin näköisiä? Sehän ei olisi sama kuin kutsua neekeriksi?

    Reply
  • 18.10.2017 at 17:42
    Permalink

    Myös valkoihoinen voi olla somalin näköinen jos on käynyt liikaa solariumissa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.