Hallitus ajaa lakiuudistusta, jonka seurauksena rattijuopumuksesta voi selvitä jatkossa ilman seuraamusta

Hallitus on muuttamassa Suomen lainsäädäntöä siten, että rattijuopumuksesta seuraa poliisin sakkomenettely. Se merkitsee sitä, että sakkoa ei voida enää muuttaa vankeudeksi, mikäli sakko jää maksamatta eikä sitä saada perittyä, uutisoi Suomen uutiset.

Vielä nykyään rattijuopumustuomio annetaan käräjäoikeudessa, jolloin maksamatta jäävä sakko muutetaan vankeudeksi.

Perussuomalaisten juristikansanedustaja Ville Tavio pitää hallituksen esitystä äärimmäisen huonona.

– Tämä johtaa rattijuoppojen täydelliseen piittaamattomuuteen laista sekä rattijuopumusten määrän kasvuun. Oikeusvaltiossa ei voida toimia siten, että säästösyiden takia rattijuopumuksesta ei laiteta enää vankilaan, Tavio toteaa.

Facebook-sivuillaan Tavio kehottaa seuraajiaan jakamaan uutista eteenpäin, koska valtamedia ei ole katsonut aiheelliseksi uutisoida asiasta.

Lähde: Suomen Uutiset, Facebook

4 thoughts on “Hallitus ajaa lakiuudistusta, jonka seurauksena rattijuopumuksesta voi selvitä jatkossa ilman seuraamusta

  • 30.10.2017 at 12:24
    Permalink

    Tämä muutos olisi ihan hanurista. Sen jälkeen isokenkäiset ajelisivat kännissä kuten entinen maatalousministeri Hemiläkin.

    Miksei tehdä niin kuten euroopassa että raja on 0.8 promillea. Mutta jos jotain sattuu niin alkoholi on koventamisperuste.

    Reply
  • 30.10.2017 at 14:15
    Permalink

    Vihdoinkin pääsee mökkiltä rankan illan jälkeen kotio ilman huolen häivää 😀

    Reply
  • 30.10.2017 at 17:48
    Permalink

    Enpä usko että Tavion huoli on perusteltu. Jos ns tavallinen ihminen saa sakot, hän maksaa ne aina. Ellei maksa niin ulosottomies tulee tilille. Se ettei panna vankilaan, ei siis tarkoita ettei mitään voida tehdä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.