”Tilttaavatko” matkustajat ennen lentokoneita? – Uudet ultrapitkät lentoreitit jopa 20 tuntia

Esimerkiksi uuden mallinen Airbus A350 kykenee jo tekemään otsikossa mainittuja 20h lentoja, jotka toki mahdollistavat pidempien matkojen taittamisen ilman aikaa vieviä ja kaikin puolin rasittavia välilaskuja, mutta samalla se saattaa vaatia matkustajalta melkoisia fyysisiä suorituksia mikäli tällä on ongelmia esimerkiksi lukkiutuvien korvien, hammassärkyjen veritulpan tai matkustamon ilmanpaineen aiheuttamien ongelmien kanssa.

Matkustajien kestävyyttä tullaan mittaamaan myöskin aikaerorasituksen muodossa, sillä aikaero on sitä helpompi kestää, mitä hitaammin matkanteko tapahtuu. Ongelmista osansa tulee varmasti saamaan myös henkilökunta, varoittaa The American Aerospace Medical Association. Sen mukaan ultrapitkät lennot pahentavat lentäjien väsymystä entisestään, vaikka jo nyt on havaittu vaaratilanteita ja yleistä lentoturvallisuuden laskua pitkän matkan lentäjillä.

Ilmailuteollisuusyhtiö Pratt & Whitneyn varatoimitusjohtaja Alan Epstein huomauttaa että vaikka teknologia etenee ja kestää entistä enemmän rasitusta, ihminen ei edisty samaa tahtia.

-”Rajana ei ole enää koneiden kestävyys, vaan matkustajien kestävyys.”

Lähde: TE

2 thoughts on “”Tilttaavatko” matkustajat ennen lentokoneita? – Uudet ultrapitkät lentoreitit jopa 20 tuntia

  • 7.11.2017 at 20:55
    Permalink

    Ei kai tuossa ole mitään ihmeellistä. Sänky-penkki jokaiselle matkustajalle, se vaakatasoon ja viltti päälle Korvatulpat korviin ja kuorsaus voi alkaa.

    On se muuten kummallista miten lentokoneiden kaikkia muita ominasuuksia parannellaan mutta äänieristystä ei ole saatu yhtään lisää. Äänieristykse osalta ollaankin -60 luvun alkupuolella.

    Reply
  • 7.11.2017 at 22:07
    Permalink

    epstein 🙂 Jotenkin tulee valittu kansa mieleen! Jotenkin jokaisessa jutussa tuntuu nimet kuin israelin puhelin luettelosta==

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.