Puolustusvoimat hankkii rynnäkkökiväärien punapistetähtäimiä Naton logistiikkavirastolta

Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimat tilaamaan modernisoitujen 7.62RK62-rynnäkkökiväärien punapistetähtäimiä ja niiden suojapusseja. Aimpoint MicroT-2 -punapistetähtäimet ja suojapussit tilataan Naton logistiikkaviraston kautta.

Naton logistiikkavirasto (NSPA) tuottaa hankintoihin liittyviä palveluita Naton jäsenmaille ja kumppanuusmaille. Puolustusvoimat osallistuu NSPA:n kumppanuusohjelmaan, jonka avulla voidaan lisätä huoltovarmuutta, kustannustehokkuutta ja kansainvälistä yhteensopivuutta sekä tehdä hankintoja NSPA:n avulla.

Hankinnalla parannetaan taistelijan aseenkäytön nopeutta ja tarkkuutta sekä rynnäkkökiväärin käytettävyyttä huonoissa valaistusolosuhteissa. Hankinta liittyy Puolustusvoimien maapuolustuksen kehittämisohjelman Taistelija-hankkeeseen.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on noin 5,5 miljoonaa euroa. Punapistetähtäimet toimitetaan vuoden 2018 loppuun mennessä.

Lähde: Puolustusministeriö

One thought on “Puolustusvoimat hankkii rynnäkkökiväärien punapistetähtäimiä Naton logistiikkavirastolta

  • 14.11.2017 at 13:40
    Permalink

    Ovatko Aimpoint MicroT-2 punapistetähtäimet parhaat suomalaisen loppukäyttäjän kannalta Suomen olosuhteissa?
    Asiaa tuntevat kertokaa meille mikä olisi paras valinta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.