EU-maat ovat ”taakanjaon hengessä” lupautuneet vastaanottamaan 34 000 pakolaista Afrikasta ja Lähi-Idästä

EU-maat ovat sitoutuneet vastaanottamaan 34 000 pakolaista ”taakanjaon hengessä” suoraan Afrikasta ja Lähi-idästä. Ilmoitus lupauksesta tuli vain päivä sen jälkeen kun YK oli kritisoinut unionia sen yhteistyöstä Libyan kanssa vaarallisena pidetyn, pakolaisten käyttämän merireitin sulkemisessa.

EU:n maahanmuuttokomissaari Dimitris Avramopoulos kiittelee jäsenmaiden vahvaa sitoutumista unionin asettamiin tavoitteisiin.

-”Vahva sitoutuminen on tervetullutta vaarallisten ja epäsäännöllisten kulkureittien vähentämiseksi sekä turvallisten ja laillisten reittien lisäämiseksi. Kiirehdin muita seuraamaan piakkoin.”

-”Poistumme asteittain kriisi-tilasta ja siirrymme maahanmuuton osalta toveruuden ja jaetun vastuun hengessä toimimiseen.”

EU varoitti kolmea Itä-Euroopan vastaan hangoittelevaa maata, jotka kieltäytyvät vastaanottamasta Italiaan ja Kreikkaan saapuvia pakolaisia.

-”Toivon että Puola, Unkari ja Tsekki alkaisivat… sanotaan, pohtimaan uudelleen asemaansa ja alkaisivat vastaanottamaan uudelleensijoitettuja pakolaisia. Jos mikään ei muutu, kuten tiedätte, Euroopan komissiolla on valta viedä asiat pykälää pidemmälle.”

EU on tehnyt suunnitelmia toisen maailmansodan jälkeen suurimman pakolaistulvan vastaanottamiseksi. Tähän mennessä unionin alueelle on AFP:n tietojen mukaan tullut lähinnä Syyrian sodan pakolaisia, mutta nyttemmin pakolaisvirta koostuu pääasiassa Afrikkalaisista elintasopakolaisista. Kaikenkaikkiaan taakanjaon seurauksena muualle kuin Italiaan tai Kreikkaan on tarkoitus siirtää 160 000 pakolaista.

Lähde: AFP

8 thoughts on “EU-maat ovat ”taakanjaon hengessä” lupautuneet vastaanottamaan 34 000 pakolaista Afrikasta ja Lähi-Idästä

    • 16.11.2017 at 14:19
      Permalink

      Lyhytnäköinen toteamus, kun samaan aikaan Turusta ja Tampereestakin , jatkossa Lahdesta ym. rakennetaan mamutusalueita !

      Reply
  • 15.11.2017 at 21:12
    Permalink

    Mikäs perkeleen erä se tämä on? Kuka on suomen puolesta luvannut ja millä mandaatilla?

    Reply
  • 16.11.2017 at 06:23
    Permalink

    Ei millään rasistisella ajatuksella, mutta mitä kuvan osoittamat henkilöt tulevat koskaan tuottamaan Euroopan yhteistöön. Eivät mitään mutta elämään veronmaksajien kustannuksella ja mellakoimaan kun eivät saa uusia kännyköitä. Miksi…no miksikäs ei kun hölmöt eurooppalaiset sen sallivat. Tätä nykyä näyttää olevan maailman laajuinen epidemia että tuotetaan maahan mitääntekemättömiä sillä aikaa kun maan vanha väestö makaa paskasissa vaipoissaan.

    Reply
  • 16.11.2017 at 07:37
    Permalink

    Orpo ja Sipilä lihottavat taas lompakoitaan ja Soini laskee alleen. Irti EU:sta ja rajat kiinni ennenkuin on liian myöhäistä. Nämä mustat ei koskaan tule tekemään minuuttiakaan rehellistä työtä vaan elävät veronmaksajien rahoilla.

    Reply
  • 16.11.2017 at 09:11
    Permalink

    Nimen omaan tästä on kysymys.. Taakasta. Ja kuka sitä kantaa.. Jotenki en pääse tähän ajattelumalliin sisään.. Miksi?. Mitä hyödyttää..

    Reply
  • 16.11.2017 at 09:21
    Permalink

    Suomi ei ole! Koska Suomi = sen kansa ja minä en ole lupautunut ottamaan yhtään pakoloista maahan.

    Reply
  • 16.11.2017 at 17:36
    Permalink

    muistakaa kaikissa vaaleissa äänestää vain sellaisia henkilöitä ja puolueita ketkä vastustavat nykymenoa. jopa Niinistö on väärällä puolen vaikka muuten sopiikin

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.