Ikinuoria sotapakolaisia roudattiin pois ”We are Sthlm” -nuorisojuhlilta Tukholmassa.

0

Lauantain ja sunnuntain välinen yö oli vilkasta toimintaa Tukholman poliisille. Jo edellis-iltana rauhattomaksi mennyt We are Sthlm muuttui yhdeksi hulinaksi ”yksintulleiden pakolaislasten” jahdatessa ruotsalaistyttöjä pimenevässä illassa.

We are Sthlm -musiikkitapahtuman aikana havaittiin suurina ryhminä liikkuvien nuortenmiesten ahdistelevan tyttöjä seksuaalisesti. Poliisin raporttien mukaan nämnä ryhmät koostuivat ns. yksintulleista pakolaisnuorista, etupäässä afganistanilaisista. Nuorin heidän uhrikseen joutunut oli 12-vuotias tyttö.

Poliisin julkiset lausunnot puhuvat ”vähäisestä määrästä rikkomuksia”, mutta sisäiset raportit antavat erilaisen kuvan. Paikalla toimineet poliisipartiot olivat järkyytyneitä ahdistelun yleisyydestä, ja yrittivät luoda jonkinlaisen toimintatavan näiden joukkioiden hillitsemiseksi, mutta huonoin tuloksin.

Sekin oli ongelma, että heidän piti selvittää ongelma, mutta eivät voineet puhua siitä oikealla nimellä. Keskisen Tukholman poliisipäällikkö Peter Ågren ilmaisi asian näin: ”Toisinaan emme voineet sanoa suoraan, miten asiat oikeasti ovat, sillä se olisi antanut valtteja Ruotsidemokraatteille.” Kuten tiedämme, ruotsalaiset poliisit eivät voi kertoa epäiltyjen etniteettejä, rasismin ruokkimisen pelosta.

STATISTA-SEX-ASSAULT-CHARTRuotsidemokraatit ovat maahanmuuttoa arvosteleva populistinen puolue, joka sai viime vaaleissa kolmanneksi suurimman äänimäärän puolueista, ja on nyt mielipidemittauksissa suurin puolue Ruotsissa.

Kun Ruotsissa ei kyetä asialliseen keskusteluun aiheesta, sillä on seurauksensa. Roger Ticoalu Tukholman kaupunginhallituksesta kertoo, että viranomaiset olivat täysin varautumattomia tälläisiin ongelmiin: ”Me emme osanneet odottaa mitään tälläistä, että suuret joukot nuoriamiehiä ympäröi jonkun tytön ja seksuaalisesti hyväksikäyttävät häntä.”

WEARESTHLM2222000001Saksassa poliisi oli samoin kyvytön ennakoimaan uudenvuoden 2016 tapahtumia, ja myös kyvytön raportoimaan niistä julkisuuteen. Kuitenkin oli tiedossa, että kuten Ruotsissa, Saksassa oli suuria määriä nuorukaisia Lähi-Idän maista, ja siellä tämä joukkoahdistelu tunnetaan vakiintuneena ilmiönä nimellä ”taharrush gamea”.

Sellainen käsite, kuin *rikostiedustelu* on aina ollut oleellinen osa kehittyneiden maiden poliisitoimintaa. SEn avulla muutoksia rikollisuudessa on osattu ennakoida ja taparikollisia kaitsea kaidemmalle polulle. Nyt Ruotsissa näkyy poliittinen korrektius halvannuuttaneen rikosten ennaltaehkäisyn ja poliisin kyvyn varautua ennalta häiriöihin?

 

Asettaako Ruotsin poliisi nyt naisten ja lasten turvallisuuden edelle pyrkimyksen rajoittaa Ruotsidemokraattien poliittista menestystä vääristelemällä rikollisuuden raportointia? Di-gold

 

Asiasta kertoivat Tajukangas,  The Spectator UK,  Ruotsin TV4,

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.