Muinaistulien yö, silta menneisyyteemme, ja Itämeren yli toisiimme.

2

Vuosituhansia on Itämeren rannoilla poltettu tulia. Varoituksina, kutsuina ja juhlistamaan jotakin. Perinnettä on elvytetty osana identiteettimme rakentamista, yhteishengen kasvattamiseksi ja muistutukseksi tarpeesta suojella herkkää Itämerta. Voit osallistua kampanjaan polttamalla sopivassa paikassa, mielellään meren rannalla tulta, ja ilmoittamalla tapahtumasi kampanjan nettisivulla.

Mikä on Muinaistulien yö?

Tuhansia vuosia sitten Itämeren rannikolla merenkulkijoita ohjattiin maihin ja asukkaita varoitettiin uhkaavasta vaarasta merkkitulien avulla.

Myöhemmin tulia alettiin polttaa rannikolla kesäkauden päätteeksi elokuun viimeisenä lauantaina. Itämeren suojelu on tuonut Muinaistulien yön viettoon uuden ulottuvuuden. Itämeren maiden yhteinen tuliketju symboloi huolta Itämeren hyvinvoinnista. Konkreettisia tekoja Itämeren pelastamiseksi tarvitaan kaikilta Itämeren mailta.

 

http://www.ancientlights.eu/fi

2 KOMMENTIT

  1. KIITOS….JA ONNEA TÄLLE UUDELLE TULOKKAALLE TÄHÄN SUOMEN VALHEELLISEEN VALTAMEDIAN….PELIKENTÄLLE..

    TOTUUS TULEE VOITTAMAAN..!!!!!

    Btw….Todella onnistunut nimivalinta !

  2. On kyllä saariston kauneimpia kesäyön näkyjä, kun yksi kerrallaan roihahtaa liekit kaukana vastarannalla. Tunnen silloin siellä kaukana yön pimeydessä loistavan kirkkaan ystävyyden ja rakkauden valon.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.