Tsekkoslovakin miehitys 21.08.1968

1

Elokuun 21. 1968 maailma heräsi tietoon, että keskellä Eurooppaa on toinen valtio sotilaallisesti miehittänyt toisen. Neuvostoliitto oli tunkeutunut liittolaismaahansa Tsekkoslovakiaan. Tapahtunut merkitsi pakkoa uuteen orientoitumiseen sekä länsimielisille porvareille että sosialismiin uskovalle kulttuurivasemmistolle. Että molemmat lopulta valitsivat saman puolen, asettuivat kyntensä-näyttäneen pahiksen kannalle, se kertoo kaiken oleellisen ”Kekkoslovakian Kansantasavallasta”, mikä Suomi oli silloin ja sen jälkeenkin.

Yöllä, 20. päivän puolella, Prahan päälentokentän torni sai kutsun venäläiseltä kuljetuskoneelta. Tämä ilmoitti olevansa teknisissä ongelmissa, ja pyysi lupaa laskeutua. Lupa myönnettiin, ja Antonov tuli alas. Sille osoitettuun paikkaan rahtialueella se ei kuitenkaan rullannut. Jos tämä tieto välittyi Tsekkoslovakian Sosialistisen Tasavallan turvallisuuspalvelulle, sitä ei ymmärretty tai KGB:n ulkomaanhallinnon myyrät olivat lamauttaneet hyökkäyksen kohteena olevan liittolaismaan tiedusteluelimet niin täydellisesti, että ensimmäistä merkkiä hyökkäysoperaatiosta ei huomioitu.

Laskeutunut Antonov jäi rullaustielle, kiitoradan sivuun. Sen sisälle oli rakennettu maahanlasku-operaatioita varten taktinen lennonjohto, joka pystyi orkestroimaan laskeutumisia niin että sotilaskuljetuskoneet tulivat kuin helminauhaa alas, kun niiden vuoro oli. Tsekkoslovakian hallitus ja valtiokoneisto nukkui, tai oli sumennettu, mutta kaukana pohjolassa, Suomen puolustusvoimien komentaja kenraali Yrjö Keinonen oli informoitu, ja luetun ymmärrätäminen oli hänellä hallussa. Suomen sotilastiedustelu, joka halvaannutettiinkin vasta itäisten tiedustelupalveluiden hyvintunteman entisen SAK:n juristin Tarja Halosen päästyä soluttautumaan Suomen presidentiksi 2000-luvulla. Mutta 1968 olimme turvassa!

Keinonen ei toki toiminut ilman yhteisymmärrystä ainoan esimiehensa presidentti Urho Kaleva Kekkonen kanssa. Mitä nämä mainiot miehet tekivät? Naapurimaan ja sen liittolaisten välisiin asioihin ei puolueettomuuden julkikuvasta kiinnipitävä Suomi voinut millään tavalla reagoida, mutta jokin signaali piti naapurille antaa. Sehän annettiin. Köyhä Suomen Armeija koulutti varusmiehiä yhä 1940-luvun Sturm-kalustolla. Sturmit olivat erinomaisia matalaprofiilisia rynnäkkötykkejä, joilla kuritettiin koko itärintamalla neukkujen korkeita ja haperosta valuraudasta kyhättyjä T-34 panssarivaunuja.

Tali-Ihantalan suurtaistelussa Sturmit kunnostautuivat niin, että tekivät lähtemättömän vaikutuksen ruotsalaisiin vapaaehtoisiin. Niinpä Ruotsin sodanjälkeinen raskas panssarivaunu, Stridvagn, noudatti Sturmin ideaa: Matala, ilman tornia l. tykin sivusuuntaus vaunua kääntämällä. Optimi metsäisessä ja rikkonaisessa maastossa tapahtuvaan puolustustaisteluun. Neukut siis olivat saaneet turpiinsa Sturmeilta kesällä 1944. Ja niin että muisto säilyy.

STURM000000001Helsinki-Vantaan lentokentällä on kaikenlaista raskasta kalustoa: Pushbackkeja, porras-autoja ja pohjoisen pallonpuoliskon paras lumensiirtokalusto. Kiitoradat, silloin kaksi kappaletta, olisi voitu tarvittaessa sulkea paikalla olleella välineistöllä, mutta Keinoselta kävi käsky Parolaan: ”Kaksi rynnäkkötykkiä miehistöineen Seutulaan VÄ-LIT-TÖ-MÄS_TI. Toimikaa!”

Niinpä aamukoneilla Helsinkiin saapuvat, jos huomasivat katsoa ulos koneen ikkunasta laskukiidon aikana, saattoivat panna merkille sekä ykkös- että kakkos-kiitoratojen sivussa harmaat panssarivaunut tupakoivine miehistöineen. Ne olivat siinä ajaakseen tarvittaessa kiitoradoille estämään kaiken laskeutumisen Helsinkiin. Toki saman olisi tehnyt mikä tahansa iso ja painava esine jolla on pyörät, mutta Keinosella oli viesti NL:n sotilastiedustelulle GRU:lle: ”Tähän rautaan te pysähdyitte 1944, ja tähän rautaan te pysähtyisitte nytkin.”

Toki Keinonen ja Kekkonen tiesivät, etteivät neukut tule -tällä kertaa- mutta viesti annettiinkin torjumaan mahdollisia myöhempiä aikeita. Ja kertomaan että kyllä me täällä tiedämme mitä te puuhailette.

Prahassa ei kukaan sulkenut kiitoratoja, ja käsiraudoissa poiskuljetettu siviililennonjohto oli tehnyt tilaa venäläisille kollegoilleen, jotka ottivat miehitysarmeijan alas, samanaikaisaesti kun toiset kolonnat ylittivät Tsekkoslovakian maarajat. Petetty Tsekkoslovakian armeija päätti pysyä kasarmeissaan, mutta estää neukkujen tunkeutuminen niihin.

Presidentti Aleksander Dubcek vangittiin ja kyyditettiin Venäjälle. Valtion ja kommunistisen puolueen johto vaihdettiin. Kremlin sätkynukeksi löydettiin eräs Gustav Husak. Hänen mukaan Suomen vasemmistonuorisossa eräänlaisina itä-trolleina puuhailevat Jaakko Laakso ja Alpo Halonen nimittivätkin myöhemmin itseään ”husakilaisiksi”. Jälkimmäisen suvussa ei ole tunnettuja KGB-agentteja.

Huolimatta Kekkosen tiukasta Suomen asiaan sitoutumisesta virallinen Suomi otti kantaa tapahtuneeseen kansainvälisen oikeuden luokkaukseen, ja aggressiiviseen siotatoimeen keskellä rauhaa, hyvin mitäänsanomattomasti. Tässä yhteydessä pitänee taustoittaa Kekkosen ”Suuri Peli”:

Vuoden 1944 jälkeinen Suomi oli aika pahassa pinteessä. Olimme näennäisesti ”puolueettomia” mutta naapurimaa ei ollut varsinaisesti tunnustanut sitä, maassa oli vuoteen 1956 suuri neuvostotukikohta, ja lännen asenne Suomeen oli epäselvä. Olimmeko kokonaan NL:n armoilla? -oli kysymys kaikkien mielessä.

Kommunistit olivat hallituksessa, -vuoteen 1948- ja sotakorvaus-kysymys tarjosi neukuille kuolettavan kiristysaseen jos halusivat sitä käyttää. Kun silloinen ulkoministeri Ernst von Born kutsuttiin USA:n edustustoon Kaivopuistoon kuulemaan suurlähettilään hallitukseltaan saama viesti, läsnäollut virkailija J.Raymond Ylitalo kertoo Suomen ulkoministerin silmien kostuneen, kun viestin sisältö annettiin hänelle suullisesti. Se kuului: ”USA tulee ottamaan Suomen asian esiin YK:ssa tarvittaessa.”

”Tarvittaessa” tarkoitti tilannetta jossa Suomi on sotilaallisen hyökkäyksen tai painostuksen kohteena, ja ”ottaa esille” tarkoitti että YK:n ja maailman johtavin kansakunta on Suomen asiasta kiinnostunut  ja Suomen puolella. Suomen yksinolo oli päättynyt.

Suomen ulkopolitiikka ei ollut YYA-kaudella *puolueettomuus* vaan elimme kolmiodraamassa lännen ja idän kanssa. Molempiin suuntiin tehtiin hämmästyttäviä myönnytyksiä. Kekkosen temppu saada Suomelle Efta- ja EEC-sopimukset oli yksi tämän kauden uskomattomia suorituksia.

Voroshilov,_Khrushchev,_KekkonenKotimaisen politiikan peli oli UKK:lle osa hänen idän-operaatiotaan: Kekkonen teki itsensä välttämättömäksi neukuille olemalla heidän intressiensä paras ja ainoa tuki Suomessa. Kekkosta pidettiin melko yleisesti maanpetturina, mm. työläiskaupunginosa-Kalliossa, jossa nuoriso sanoitti uudelleen silloisen hittibiisin ”Mambo italiano”: ”…hei mamboo, tehdäänkö Kekkosesta luuranko?”

Kekkosta vastaan oli jyrkkä oikeisto-oppositio, mutta Urkki tarvitsi sitä: Joka ainoa Jori C Ehrnroothin ja Tuure Junnilan eduskuntapuheenvuoro, jossa he mollasivat presidenttiä, satoi Kekkosen laariin… –Kremlissä. Kekkonen varoitteli useasti päästämästä Kokoomusta hallitukseen, myös siksi ettei kokkareilla olisi paineita mukautua yleiseen neukkumyötäily-linjaan, vaan vastustaisivat edelleenkin UKK:ta, tuottaen hänelle irtopisteita Moskovassa ja alleviivaten Kekkosen ainutkertaiuutta Kremlin etujen takuumiehenä Suomessa.

1960-luvulla alkoi nousemaan ”idänsuhteiden realismi”, joka söi Kekkoselta tuota ainutkertaisuus-etua, ja kaatoi lopulta hänen pelinsä. ”Pikkukekkoslaisuuden” pahimpia edustajia olivat Paavo Väyrynen ja ”Kokoomuksen remonttimiehet”.  Tämä ilmiö vaikutti jo 1968 ”Tsekkoslovakian kriisiin” reagoimisessa.

250px-SocAnoOkNeNeuvostoliiton Suomessa toimineet emissaarit ovat myöhemmin myöntäneet: ”Kaikki suomalaiset puoluejohtajat olivat meillä taskussa, paitsi yksi: SKDL:n Ele Alenius.

Hallitus puhui ympäripyöreitä, porvaripoliitikot lässyttivät, vasemmisto muuten lässytti samaa, paitsi kommunistien vaalipuolueen SKDL:n puheenjohtaja sota-aikana tykistössä kapteenin-arvolla taistellut rauhan-aktivisti Ele Alenius käytti tapahtuneesta oikeita sanoja.

Miksi aluksi ”neuvostoimperialismia” vastaan Helsingissäkin mielenosoittanut vasemmistonuoriso hylkäsi Aleniuksen kannan, se onkin toinen ja pidempi juttu.

1305951350672

Todellakin: Samat nuoret jotka 1968 vastustivat USA:n Vietnamissa käymää sota, olivat 21.08. Tehtaankadulla protestoimassa neukkujen toimia vastaan. Myöhemmin useimmat heistä halusivat unohtaa tämän vaiheen elämässään.

1960-luvun länsimaisen nuorison ”anti-imperialismi” ei siis alunperin kumartanut Moskovaan, kuten ei myöskään 2000-luvun radikaalioikeistolainen EU-vastaisuuskaan. Tuohon aikaan koulun tai yliopistojen penkeillä teryleeniä kiilottaneet nuoret joutuivat 70-luvulle tultaessa miettimään vakavasti leipäpuutaan. Kas, juuri niille vuosille sijoittuukin Suomen julkisen sektorin väkimäärän tuplaantuminen alle 300 000:sta päälle 700 000:nen.

Lisäys muodostui -ei palvelujen kasvamisesta vaan- puoluetoimistoille uskollisuudenvalan tehneiden palkkiovirkojen sijoittamisesata valtion, kuntien ja valtionapua-nauttivien yhteisöjen palkkalistoille.

Se alkoi pienemmillä jutuilla, mm. konferenssiturismilla: Jos olit puoluetoimistolle kuuliainen, ja ”puolueen linjoilla”, sinulle löytyy viihtyisiä matkoja lukemattomiin valtakunnallisiin ja kansainvälisiin konferensseihin, joissa on kivaa porukkaa, hauskaa, ja voit edistää poliittisia kontaktejasi. Kun kerran oppii, että kaikki kiva tippuu makaavan suuhun jos ymmärtää kalibroida puheensa oikein, eikä ainakaan ole ”neuvostovastainen”, niin ymmärsi heti että mielenkiintoiset virat ovat saman mekanismin takana.

Suomen vasemmistopuolueet -ja niiden kautta Neuvostoliitto- ostivat siis budjetoiduilla suomalaisilla verovaroilla tuon hetken radikaalit ja anti-imperialistiset nuoret koneistojensa ruostumattomiksi muttereiksi. -Ja ne on siellä yhä ellei viina ole tappanut tai eläkkeelle päästy.

Suomen Kommunistisen Puolueen SKP:n Tsekkoslovakian miehitys mullisti. Puolue oli vahvasti pyrkimässä puheenjohtajansa Aarne Saarisen johdolla kohti pragmaattista vasemmistopolitiikkaa, joka oli myöhemmin myös Vasemmistoliiton idea. Ainoastaan pieni kalkkeutunut sota-ajan käpykaartilaisten joukko oli puolueoppositiona, ja heidän suhteensa oli odotettavissa, että ”luonto hoitaa”. Sitten tapahtui jotakin: Neuvostoliitto tarvitsikin työkalun.

Erään eurooppalaisen kommunistipuolueen silloinen johtaja on avautunut: ”Neuvostotoverit sanoivat minulle: Jos tuomitsette meidän Tsekkoslovakian-operaatiomme, me pystymme hajoittamaan teidän puolueenne.”  Saarinen ja Alenius olivat astuneet Ison Pojan liikavarpaille. Kosto oli jo tulossa.

”Helsinki-paviljongin” tuotoilla omavarainen SKP:n uudenmaan-piiri oli julkaissut jotain stalinistis-nostalgista läpyskää, jota puoliseniilit ukot toimittivat Markus Kainulaisen johdolla. Nyt tämä moniste kasvoi äkisti ”Tiedonantaja” -lehdeksi. SKP:n seniili siipi oli löytänyt tarkoituksensa, tai oikeammin tarkoitus oli löytänyt heidät. Tästä enemmän toisessa yhteydessä.

Myöhemmin, Neuvostoliiton masinoitua riitoja suomalaiseen vasemmistoon, Ele Alenius totesi eräässä tilanteessa neuvostotoverille: ”Jos ystävä tekee virheitä, se joka on hänen ystävänsä huomauttaa siitä. SE joka ei virheen nähdessään kerro siitä, ei ole ystävä vaan perseennuolija”. Tätä kuulemassa oli paikalla myös SKP:n jyrkän neukko-mielisen siiven henkilö.

Jälkeenpäin monet tarkkailijat ovat kysyneet, oliko Aleksander Dubcekin ”Prahan keväänä” tunnettu uudistuspolitiikka sosialistisen blokin viimeinen tilaisuus säilyttää elinkelpoisuutensa.  Se kylmä linja, joka dominoi itä-blokkia ja myös suomalaista vasemmistoa 170-luvulta 90-luvulle saattoi olla viimeinen naula valtiokommunismin ruumisarkkuun?

Prahassa 21.08.1968 Neuvostoliitto murskasi sotilasvoimin itsensä. Dinosauruksen pää kuoli v.1968, sen häntä sai tietää asiasta elokuussa 1991. Di-gold

 

1413203817_original_ele_alenius

SKDL:n puheenjohtaja Ele Alenius, ainoa suomalaionen puoluejohtaja joka 21.08.1968 tuomitsi Neuvostoliiton sotilaallisen aggression Tsekkoslovakiaa kohtaan.

finasteride 5 mg ciprofloxacin hydrochloride ophthalmic lexapro 10 mg levitra 10 mg prezzo azithromycine eg 500 mg bijsluiter what bacteria does ciprofloxacin kill ciprofloxacin 250 mg ciprofloxacin class azithromycin 250mg tablets 6 pack how does cialis work levitra prices cialis trial over the counter viagra azithromycin uses cialis on line viagra for sale uk tamoxifen side effects in women canadian viagra viagra 100mg tablets retail price azithromycin class cialis dosage strengths cialis generic availability pfizer viagra finasteride side effects in men women viagra azithromycin 500 erfahrungen cialis professional revatio vs viagra side effects of ciprofloxacin what is cipro used for how to take cialis acyclovir medication cialis voucher azithromycin for strep throat azithromycine acyclovir 400mg lexapro side effects in men when will cialis go generic ciprofloxacin 500mg viagra for sale cialis vs viagra escitalopram side effects what does ciprofloxacin treat zithromax 500 mg ciprofloxacin bnf cialis 30 day trial coupon acyclovir ointment azithromycin 250 lexapro side effects propecia what is acyclovir used for lexapro for anxiety viagra vs cialis cialis 5mg daily viagra single packs ciprofloxacin eye drops levitra online ciprofloxacin dose side effects of finasteride lexapro benefits for women cialis for daily use buy viagra online levitra 20mg cost per pill lexapro weight gain post finasteride syndrome cialis alternative acyclovir for cold sores acyclovir 800 mg natural viagra acyclovir dosage escitalopram 10mg what is tamoxifen used for tamoxifen lawsuits propecia side effects viagra sans ordonnance acyclovir 800mg tamoxifen what is cialis ciprofloxacin ophthalmic solution azithromycine 250 mg lexapro and weight gain in women viagra on line what does viagra do cialis generic cialis price generic cialis finasteride medication cialis canada viagra side effects viagra online viagra costs viagra samples nolvadex wellbutrin and lexapro zovirax cream how long for azithromycin to take effect generic levitra vardenafil 20mg ciprofloxacin side effects in women what is acyclovir for cialis samples azithromycin for uti cialis patent expiration date extended ciprofloxacin drug class effects of stopping finasteride viagra vs cialis vs levitra acyclovir dosing buy generic viagra discount viagra viagra coupons zithromax viagra generico ciprofloxacin lexapro 10mg cialis coupon print cialis dosage lexapro medication cipro side effects in elderly levitra prezzo in farmacia cialis for sale cialis coupons 9 levitra at walmart what is azithromycin cialis side effects escitalopram nebenwirkungen generic cialis tadalafil lexapro and weight gain ciprofloxacin 250mg thuoc azithromycin lexapro bula viagra without a doctor prescription usa price cialis cialis for bph viagra nebenwirkungen azithromycin tablet ciprofloxacin 500 viagra tablets cipro side effects finasteride effets secondaires cialis 5mg side effects of viagra lexapro generic online viagra buy cialis online levitra 20 mg cost walmart what infections does ciprofloxacin treat viagra activate side effects lexapro herbal viagra levitra 20 mg cialis testimonials cialis for men generic levitra viagra sex finasteride and enlarged prostate cialis free trial 200 cialis coupon finasteride reviews side effects of azithromycin 250 mg cialis patent expiration acyclovir cream finasteride 5mg side effects what is viagra sophia viagra azithromycin dosage effects of stopping lexapro suddenly what is lexapro lexapro reviews how to get off lexapro cialis coupons printable viagra medicine celexa vs lexapro zovirax dosage tamoxifen langzeitfolgen cialis generic tadalafil cheap viagra levitra without a doctor prescription acyclovir 800 mg 5 times a day withdrawal from lexapro finasteride side effects levitra bayer 20mg meilleur prix what is escitalopram side effects of finasteride 5mg erectile dysfunction cialis tamoxifen and weight gain side effects of azithromycin viagra ohne rezept auf rechnung cialis sample ciprofloxacin 500 mg tabletten viagra vs cialis viagra from canada azithromycin 5 day dose pack zovirax pills cialis pharmacy prices viagra prices is ciprofloxacin a penicillin lexapro 20mg discount cialis cialis canadian pharmacy lowest cialis prices lexapro side effects in women azithromycin eye drops viagra pill azithromycin three times a week viagra price cipro uses levitra 20 mg von bayer viagra alternatives tamoxifen interaction zovirax for cold sores cyalis cialis 10 mg buy generic levitra lexapro withdrawal finasteride permanent side effects side effects of cialis cialis for women what is lexapro for daily cialis finasteride 5mg side effects mayo clinic lexapro vs wellbutrin viagra coupon lexapro manufacturer website viagra wikipedia viagra pills levitra rezeptfrei deutschland cialis vs viagra tamoxifen and foods to avoid finasteride vs dutasteride zithromax z-pak acyclovir vs valacyclovir canada viagra viagra pillen kruidvat cipro 500 what is acyclovir levitra 20 mg precio farmacia common side effects of ciprofloxacin 500 mg side effects of acyclovir lexapro dosing cipro for uti viagra substitute side effects of lexapro ciprofloxacin nebenwirkungen buy cialis finasteride for women cialis coupon 20 mg cialis dosage recommendations finasteride 5mg antibiotic ciprofloxacin viagra lexapro 5mg azithromycin pediatric dosing acyclovir dosage for cold sores how long for lexapro to work finasteride 5 mg tab cialis cheap how does viagra work how much does cialis cost azithromycin z pak cialis otc levitra vs viagra for hardness viagra alternative acyclovir 200mg order viagra what is azithromycin for azithromycin 250mg liquid cialis acyclovir 400 mg finasteride long term effects generic cialis at walmart cost of viagra ciprofloxacin hcl 500 mg tab ciprofloxacin coverage stopping lexapro escitalopram 10 mg para que sirve ciprofloxacin 500 mg for urinary tract infection online cialis cialis effects viagra natural side effects of lexapro 10 mg azithromycin drug class levitra vs viagra cialis coupon levitra 20mg ciprofloxacin hcl 500 mg side effects cialis medication tamoxifen therapy what is azithromycin used for viagra vs cialis vs levitra viagra en ligne livraison 24h cipro and tendonitis utilisation viagra viagra for men escitalopram effets secondaires cilias cealis viagra 50mg how to wean off lexapro without withdrawals azithromycin 500mg ciprofloxacin side effects after age 60 what is finasteride used for does lexapro cause weight gain ciprofloxacin 500mg antibiotics side effects azithromycin 500 mg generic viagra finasteride 1mg levitra dosage how does lexapro work acyclovir for shingles finasteride hair loss lexapro overdose viagra generic buy levitra online viagra bestellen what is ciprofloxacin used for what is ciprofloxacin what is cipro usually prescribed for tamoxifen cost levitra coupon lexapro is lexapro a controlled substance zoloft vs lexapro ciprofloxacin uses cialis 20mg lexapro dosages ciprofloxacin side effects cialis cost azithromycin medscape what is lexapro used for vardenafil 20mg ciprofloxacin for dogs ciprofloxacin drops viagra ohne rezept aus deutschland tamoxifen side effects tamoxifen bijwerkingen zovirax tamoxifen and bone pain escitalopram oxalate azithromycin 250 mg treatment equipe argentine viagra viamedic cialis cialis 20mg directions viagra tablet sex viagra for women is tamoxifen chemotherapy acyclovir dose ciprofloxacin dosierung cipro generic for cialis zovirax ointment azithromycin cost levitra erfahrungen finasteride 5mg tab finasteride dosage pfizer viagra coupons from pfizer how to use viagra azithromycin viagra uk cheap levitra acyclovir 800 mg for shingles cialis 30 day sample cipro dosage viagra without a doctor prescription generic lexapro viagra dosage viagra 100mg finasteride cialis pricing viagra 100 mg azithromycin 500 viagra canada ciprofloxacin hcl 500 mg free cialis zithromax dosage what works better than viagra cialis daily azithromycin pregnancy cialis savings card cipro drug class generic viagra 100mg tamoxifen nebenwirkungen cialis or viagra ciprofloxacin hydrochloride cialis without a doctor’s prescription generic for lexapro cialis prices ciprofloxacin 500mg antibiotics what does ciprofloxacin 500mg treat levitra vs viagra azithromycin side effects cialis tadalafil what does finasteride do cialis pills for sale canadian cialis cialis 5 mg azithromycin liquid finasteride efectos secundarios viagra soft azithromycin vs erythromycin ciprofloxacin dosage lexapro coupons side effects of lexapro in women vardenafil vs viagra cheap cialis cialis samples overnight acyclovir ointment 5 azithromycin for pneumonia cialis discount buy viagra viagra effects lexapro and wellbutrin combination therapy finasteride for hair loss cialis copay card levitra how to wean off lexapro tamoxifen citrate ciprofloxacin spc ciprofloxacin 500 mg cipro antibiotics how does acyclovir work finasteride tablets how long does viagra last cost of cialis azithromycin coverage viagra wiki finasteride results viagra tesco ciprofloxacin used for wholesale cialis lexapro vs celexa azithromycin and alcohol cialis coupons from manufacturer tamoxifen side effects in women over 55 viagra cost cipro antibiotic azithromycin tablets lexapro vs zoloft viagra on line no prec first few days on lexapro lexapro withdrawal symptoms side effects of ciprofloxacin 500 mg levitra generic where to buy viagra what is tamoxifen cialis weaning off lexapro what is cipro ciprofloxacin hcl buy levitra acyclovir side effects azithromycin pregnancy category viagra for women escitalopram 10 mg cialis website lexapro side effects men viagra 100 levitra coupons viagra kaufen what is ciprofloxacin prescribed for is azithromycin penicillin ciprofloxacin 500mg tablets viagra cialis what is finasteride best price viagra cialis from canada cialas azithromycin 250 mg azithromycin without a doctor’s prescription side effects of tamoxifen cialis pills female viagra viagra receptfritt buying viagra free viagra cialis coupons 2017 lexapro and weight loss canada cialis what does azithromycin treat is azithromycin lexapro dosage escitalopram cialis reviews lexapro para que sirve cialis online lexapro generic name cipro dangers escitalopram 20 mg cialis patent expiration 2017 acyclovir zithromax antibiotic cialis 20 mg

1 KOMMENTTI

  1. Kekkosen touhut sodan aikana olivat vastuuttomia ja räikeää pyrkyryyttä. Oman edun tavoittelua isänmaan edun kustannuksella. Tulevien voittajien suosion kosiskelua. Toimet 40-luvun lopulla ja myöhemminkin olivat jotain muuta kuin pelkkää nerokasta taistelua itsenäisyyden puolesta.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.