Ulkoministeri Timo Soini ei yhtään hermoile kun NATO:sta puhutaan.

0

Tänään maanantaina suurlähettiläspäivillä puhunut ulkoministeri Timo Soini pitää ”NATO-ovea” edelleen auki.

Ylen mukaan ulkoministeri pitää mahdollisena jäsenyyden hakemista Pohjois-Atlantin Puolustusliitossa, NATO:ssa, mutta ei ny kuitenkaan haeta, ainakaan heti.

Soinin mukaan on kaikkien etu, että yhteistyötään sotilasliitto NATO:n kanssa tiivistäneet Suomi ja Ruotsi ovat pöydässä, kun Itämeren asioita käsitellään. Naton jäsenyyttä Suomi ei ulkoministerin mukaan ole hakemassa, mutta mahdollisuus siihen on olemassa. Euroopan turvallisuustilanteella on tässä harkinnassa iso merkitys.

– Tilanne on entinen. Oven pitäminen avoimena palvelee Suomen turvallisuutta.

Soinin mukaan Suomen puolustuskyvystä ja turvallisuudesta on pidettävä huolta eikä Suomella ole oman turvallisuutensa vuoksi lupaa eristäytyä.

Parempi olla pöydässä, kuin pöydän alla, mutta jos ovi on alvariinsa auki, lämpö menee harakoille. Tästä jää vaikutelma, että ollaan totaalisen neuvottomia mutta sitä ei kehdata myöntää?

Suomen mahdollinen NATO-jäsenyys ilmeisesti ratkaistaan Tukholmassa: Jos Ruotsi liittyy puolustusliittoon, Itämeren sotilaallispolitiittinen tilanne muuttuu Suomen kannalta hyvin epäedulliseen suuntaan, ja nykyisen politiikan jatkaminen on arvioitava uudelleen.  Di-gold

Mainos

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.