Suurehko passivarkaus R-kioskilla

0

Vantaalaisesta R-kioskista varastettu suurehko määrä passeja. R-kioski ei kommentoi varkautta millään tavalla, mutta tiedossa on että kassakaappi on varastettu, joka sisälsi passit. Suomessa passivarkaudet suurina määrinä ei ole vielä yleistynyt, mutta esimerkiksi Ruotsissa tai saksassa passivarkaudet ovat räjähtäneet käsiin.

kuva: Dagens nyheter
kuva: Dagens nyheter

Esimerkki Ruotsista:

Passeja käytetään ihmisten salakuljetuksiin ja yhteensä 17700 passia on kateissa ja yhdestä passista saa noin 80,000 kruunua.

Saksan ja Ruotsin passit ovat sen takia haluttuja, kun käyvät viisumivapaasti 157:ssä eri maassa. Vertailun vuoksi esimerkiksi Somalian passi käy vain 30 maassa.

 

 

Aluepäällikkö Anu Heiskanen R-kioski Osakeyhtiöstä sanoo 2013 ylen haastattelussa:

– Me on opeteltu näihin turvallisuusasioihin vuosikausia muun muassa sitä kautta,  että me hoidetaan Itellan palveluita monessakin kioskissa. Samalla tavalla kaikki passitkin on turvassa lukkojen taka
na 24 tuntia vuorokaudessa aikaviivesuojauksen takana.

 

passivark

 

 

 

Lähteet:

savonsanomat, yle

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.