Forssan Lehti vahvistaa: Kuva pahoinpidellystä pojasta aito.

0

Hyvin usein kun tulee julkisuuteen jokin domumentti, joka kaataa vallitsevaa maailmankuvaa, eräänlaiset denialistit ryntäävät esiin ”löytämiensä” todisteiden kanssa. Forssalaisesta pojasta sairaalassa otettu digikuva ”paljastettiin” tuotapikaa ulkomaiseksi ja photoshopatuksi, mutta nyt vääristelijöille kävikin huonompi vaihtoehto: Kuvan julkaissut media puolustautui ja kertoi taustat.

Lyhyesti:

  • Forssanlehti on tavannut kuvassa hoitotilanteessa olleen pojan perheen 24.08.
  • Kuvat ovat pahoinpidellyn pojan isän puhelimessa.
  • Kuvien metatiedot kertovat kuvien-otto ajankohdan, joka on 1-1½ tuntia pahoinpitelyn jälkeen.
  • FL on haastatellut sairaanhoitajaa, jonka käsi näkyy kuvassa.
  • FL on nähnyt muut kuvasarjan otokset, joissa näkyvät pojan kasvot.

Case closed, kuva on aito. Miksi sitten somekampanja väärennöksestä?

  1. Se on niillä tapana.
  2. Ne ei muuta osaa.
  3. Niiden yleisö on oppinut odottamaan tälläisiä ”paljastuksia” ja rummuttamaan niitä kritiikittä.

”Suvaitsevaisto” kuten muutkin ryhmäidentiteetti-ilmiöt, perustuu sellaiseen efektiin että on olemassa kahdenlaista tietoa:

  1. Ulkoryhmän tietoa.
  2. Sisäryhmän tietoa.

Sisäryhmän tieto kumoaa aina ulkoryhmän tiedon, -ja tämä ilmiö on täysin tosiasioista riippumaton. Kuvio on yleisinhimillinen, tavallaan ihmisen tajunnan ominaisuus. Mm. uskonnot ja poliittiset liikkeet tukeutuvat tähän melko pitkälle.

Ihmislajin ensimmäiset miljoona vuotta olivat pieninä ryhminä vihamielisessä ympäristössä vaeltamista. Kaikki, mikä saattoi lisätä ryhmän koheesitiota, edisti ryhmään kuuluvien geenien siirtymistä jälkipolville. Sinä aikana, kun vaelsimme Olduvain laaksosta maailmalle, meiltä lähti karvapeite mutta tämä taipumus ryhmäkoheesiota tukeviin ajattelumalleihin pysyi.

Ei siis mitenkään yllättävää, että monikulttuuriin tms. uskovaiset yrittävät torjua itselleen epämiekuisaa tietoa luomalla vaarallista *ulkoista dataa* korvaamaan *sisäisen datan*. He ikäänkuin pyrkivät ”uskolla autuaiksi”. Di-gold

Forssan Lehti.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.