”Uhka on todellinen.” Ranska mobilisoi reserviläisiä kouluihin.

2

Koulut alkavat Ranskassa 01.09., jolloin 12 miljoonaa koululaista ja opiskelijaa aloittaa työnsä. Ranskan hallitus on päättänyt turvata opiskelun kutsumalla 3000 reserviläistä aseisiin. Molibisoitujen tehtävät tulevat liittymään terroriuhkien torjumiseen kouluissa.

Opetusministeri Najat Vallaud-Belkacem kertoi keskiviikkona lehdistokonferenssissaan, että kaikki 13-14 vuotiaat koululaiset saavat hengenpelastus ohjeistusta, jotta voivat auttaa luokkatovereitaan pahimman mahdollisuuden toteutuessa. 500 kouluhenkilöä on jo saanut opetusta santarmilaitokselta ja turvallisuusviranomaisilta.

Vallaud-Belkacem kertoi myös lehdistölle, että uudet suunnitelmat eivät ole paniikkia tai paranoiaa, vaan että uhka on nyt korkealla ja se on todellinen.

 

3000 santarmiston reserviläistä tulevat tukemaan poliisin ja paikallisten viranomaisten toimintaa. He toimivat etupäässä koulutilojen ulkopuolella.

Kuluneen vuoden aikana on sattunut asioita koulujen ja yliopistojen ympäristöissä, ja tähän suhtaudutaan asettamalla partiointia, kertoi turvallisuusministeri Bernard Cazeneuve lehdistölle Pariisissa.

Paikallishallinnoille on myönnetty 50 miljoonaa euroa turvallisuuteen liittyvien laitteiden, kuten hälyttimien, ovipuhelimien ja videokameroiden, hankintaan. Turvallisuuteen liittyviä harjoituksia tullaan lisäämään, ja niissä otetaan esille mm. kätkeytymistä ja pakenemista koulurakennuksissa.

Lapsille kaksivuotiaista kuusivuotiaisiin ei voida kertoa hyökkäyksien yms. vaarasta, mutta heitä opetetaan kätkeytymään ja olemaan ääneti leikin avulla.

Ministerin mukaan monet näistä toimenpiteistä on pantu alulle marraskuun 2015 Pariisin hyökkäyksen jälkeen. Silloin terroristit valtasivat rock-klubi Bataclanin ja murhasivat siellä kahden tunnin aikana yli sata nuorta. Hallituksella näyttää olevan sellaista tietoa, että jokin vastaava uhka kohdistuu nyt kouluihin.

Edellinen shokeeraava uutinen oli aseistettujen erikoisjoukkojen sotilaiden sijoittaminen  Englannin ja Ranskan välillä kulkeville matkustajalaitoille. Nyt koulut, mitä seuraavaksi? Di-gold

 

http://nr.news-republic.com/Web/ArticleWeb.aspx?regionid=3&articleid=71526374

SOTILAATKADUILLE00000001 Suomessa vastuulliset poliisit varoittivat jo viime vuonna, että niin saattaa käydä meilläkin: ”Pelkään pahoin, että kohta Suomessa kaduille tulee Ranskan mallin mukaisesti sotilaita. Ammattitaidon ja osaamisen kannalta sekin on parempi kuin tehtävien jakaminen siviileille täydennyspoliisijärjestelmän kautta”, kirjoittaa Suomen poliisijärjestöjen liiton, SPJL:n, puheenjohtaja Yrjö Suhonen

Poliisijärjestön puheenjohtaja jo 2015: ”Suomen kaduille tulee sotilaita.”

 

2 KOMMENTIT

  1. Hassua, olen tottunut etä FAMAS on musta, ei eloksoidun sininen.

    Mutta katsokaapa missä kohtaa pyssyä on lukko. Mitä se kertoo piipun pituudesta? Ja katsokaa missä on lipas. Suomalaisillakin olisi pikkuisen opittavaa pyssyn rakennuksessa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.