Oikealla asialla, vai taasko uusi kohu tiedossa?

0
Mainos

Poiminta norden2016.fi sivulta:

 • Pohjoismaat alkavat tehdä tiiviimpää yhteistyötä maahanmuuttajien kotouttamisessa. Pohjoismaiset yhteistyöministerit päättivät alkuvuoden kokouksessaan perustaa yhteisen maahanmuuttajien kotouttamisohjelman. Pohjoismaiden ministerineuvosto rahoittaa ohjelman, joka on suuruudeltaan noin kaksi miljoonaa euroa (15 MDKK) vuonna 2017.
 • On tärkeää tuoda yhteen ne monet toimijat, jotka työskentelevät kotouttamisen kanssa.

Tarkoitus on myös jakaa tietoa maiden kesken, perustaa Osaamiskeskus, joka toimisi ideapankkina ja edistäisi verkostoitumista myös jo olemassa olevan kotouttamisen pohjoismaisen yhteistyöryhmän kanssa.

Mikä siis on pohjoismaiden neuvosto:

 • Pohjoismaiden ministerineuvosto on Pohjoismaiden hallitusten virallinen yhteistyöelin. Pohjoismaiden ministerineuvosto pyrkii yhteispohjoismaisiin ratkaisuihin, joilla on selkeitä myönteisiä vaikutuksia maiden kansalaisille.
Norden sivuilta nevoston jäsenet
Norden sivuilta nevoston jäsenet
Mainos

22.8.2016 suurlähettiläspäiviltä ministeri Anne Bernerin puheesta leikkaus asiaan liittyen:

Suomi on voinut osoittaa vastuuta ja johtajuutta pohjoismaille erittäin haastavassa maahanmuutto- ja pakolaistilanteessa. Pääministeri Sipilä kutsui alkukeväästä pohjoismaiset kollegansa ylimääräiseen tapaamiseen pakolaistilanteen johdosta. Pohjoismainen solidaarisuus ja yhteistyö on kestänyt sen paineen, jonka väliaikaiset rajavalvontatoimet Pohjoismaiden välillä aiheuttivat. Pohjoismainen yhteinen näkemys Schengen-tien ja EU-foorumin ensisijaisuudesta on saatu pidettyä ja vahvistettua.

Pohjoismaiden ministerineuvosto on aloittanut käytännöllisen ja konkreettisen kotouttamisen alan asiantuntija- ja tukiohjelman perustamisen. Ohjelma tulee edistämään parhaiden käytäntöjen ja tietojen vaihtamista pohjoismaiden välillä kotoutushaasteissa. Samanaikaisesti pohjoismainen yhteistyö radikalismin ja väkivaltaisen ekstremismin vastaisessa toiminnassa myös kehittyy.

Kuka on Anne Berner?

 • sveitsiläis-suomalainen yritysjohtaja
 • Liikenne ja viestintäministeri
 • sukunsa yrityksen Vallila Interiorin hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja.
 • julkisuudessa Uusi lastensairaala 2017 -hankkeen vetäjänä ja Uuden lastensairaalan tuki -säätiönhallituksen puheenjohtajana.
 • Naton kannattaja, oikeistolaisen Libera-ajatuspajan hallituksen entinen puheenjohtaja, kokoomuksen entinen vaalirahoittaja.

Poiminta Finnleaksin sivuilta koskien lastensairaalaa:

 • Ministerin yritykselle huikeat vuokrarahat lastensairaalasta
  Liikenne- ja viestintäministerin yritys saa 3,5 miljoonaa euroa vuodessa vuokrina lastensairaalasta.
 • Liikenne ja viestintäministeri on Vallila Interiorin omistajia ja toiminut yrityksen toimitusjohtajana, samassa osoitteessa toimii myös lastensairaalalta vuokratuloja saava yritys.

Juttu kokonaisuudessaan: http://www.finnleaks.net/ministerin-yritykselle-huikeat-vuokrarahat-lastensairaalasta-35-miljoonaa-vuodessa/

Mielenkiintoista Bernerissä on myös se, että pääsi nousemaan neljässä kuukaudessa yrittäjästä Juha Sipilän luottoministeriksi.

Ylen henkilökuvasta ilmi käy kuinka Berner on vain piipahtamassa eduskunnassa:

Deadline: Neljä vuotta, tulos ja ulos

Anne Berner ei ryhdy sisustamaan työhuonettaan, koska on päättänyt olla läpikulkumatkalla.

– Tällä työllä on aloituspäivä ja päättymispäivä. Olen yrittäjä, joka hoitaa nyt luottamustehtävää. Haluaisin pystyä palaamaan elinkeinoelämään pystypäin.

Myös SDP on ruotinut Berneriä kovin sanoin:

SDP:n kansanedustaja Timo Harakka muistuttaa, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vaati vielä kolme vuotta sitten veroparatiiseja lopetettavaksi, mutta nyt Sipilä hyväksyy liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) toiminnan veroparatiisiyhtiön hallituksen jäsenenä. Takki on kääntynyt, sanoo Harakka.

Kuva: yle
Kuva: yle

Berneriä on myös epäilty Finavia kohussa:

VTV on selvittänyt sitä, toimiko Berner valtion edun mukaisesti valtionyhtiö Finavian omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä, kun hän esti vuoden 2015 lopulla Finaviaa nostamasta vahingonkorvauskannetta yhtiön vuosina 2009 – 2011 tekemistä tappiollisista johdannaiskaupoista. Kaupoista tulleet tappiot olivat 34 miljoonaa euroa.

 

Paljon jää kysymyksiä auki kuka ja millä asialla Anne Berner on? Yrittäjä, mukana monessa hallituksessa, jatkuvien kohujen keskellä, mutta silti suosiossa? Ja vielä mikä on Anne Bernerin osuus tässä pohjoimaiden liitossa, taasko uusi kohu tulossa?

 

Lähteet: yle, norden, finnleaks

Mainos

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.