”Vihollinen on tunkeutunut Suomen maaperälle, ja naisia ahdistellaan jo Senaatintorillakin.”

Otsikon lause on mukaelma erään erinomaisen ja ansioituneen suomalaisen upseerin lisäyksestä sotaharjoituksen ”tilannekuvaukseen”. Vaikka lause oli sitä sanottaessa fiktiivinen, ja upseeri sai siitä pyyhkeet, se on nyt osoittatunut profetaaliseksi:  Poliisi on kirjannut tänä vuonna elokuun puoleenväliin mennessä 80 ilmoitusta naiseen kohdisteluneesta seksuaalisesta ahdistelusta. Viime vuonna vastaavaan aikaan ilmoituksia kertyi 20. Vihollinen ei ole porteillamme, se on pääkaupungissa ja tekee mitä itse tykkää.

Helsingin apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki mainitsee, että ilmoituksissa on useita joukkoahdistelu-tapauksia, joissa useampi mies on ollut saman tai samojen naisten kimpussa. Ilmoitusten kokonaismäärä periodilla tammikuu-elokuun puoliväli on nelinkertaistunut 2015-1016.

  • 25.08: Tampereella raiskauksen yritys, jossa voimakasta väkivaltaa. Tekijät yhä kateissa, mutta poliisi on kuullustellut uhria.
  • 21.-22.08: Useita kymmeniä ilmoituksia seksuaalisesta ahdistelusta ja joukkoahdistelusta ”We are Sthlm” -nuorisotapahtumassa Tukholmassa.
  • 10.08: Helsingissä irakilaismies raiskasi nuoren naisen rappukäytävässä.
  • 19.08: Tuomio miehelle Jyväskylässä: Raiskasi kadulla naisen, ja toinen tuomio ahdistelusta.
  • 09.08. Facebook-tuttava raiskasi naisen ensitapaamisessa, tekijä afgaani.

Koskimäen mukaan ahdistelutapausten kasvu jatkuu. Ei näytä menevän kahta päivää ilman uutista seksuaalisesta väkivallasta tai tyttöjen ahdistelusta. Di-gold

Asiasta kertoivat MTV ja Iltalehti.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *