Ihmisketju Keskuspuiston puolesta vastusti kaavamuutos-esitystä.

Eilen lauantaina yli tuhat helsinkiläistä seisoi ihmisketjuna Pirkkolasta Maunulaan vastustamassa Helsingin asemakaavaan tulevia muutoksia Keskuspuiston osalta. Muutokset leikkaisivat puistosta jopa 2/3-osaa sen leveydestä toisinpaikoin.

Ketjua alettiin rakentaa Pirkkolan urheilupuistosta ja Maunulan majalta käsin pitkin puistoa halkovia ulkoilureittejä. Sää oli mitä parhain, ja ympärillä Keskuspuisto. Tilaisuus teki osallistujilleen tutuksi sen asian, jota he olivat tulleet puolustamaan, -sikäli kun joku ei Helsingin Keskuspuistoa tietäisi.

Tapaukseen osallistujat saivat myös seurata puiston läpi kulkevan puron kunnostamista: Taimenille rakennettiin uusia kutupaikkoja sorasta ja pikkukivistä.  Helsinki lienee ainoa eurooppalainen pääkaupunki, jonka keskustassa elää pysyvästi luonnonvarainen lohikala-kanta.

Ihmisketju-tapahtuman järjestäjät olivat merkinneet kaavaehdotuksen mukaan puistoista lohkaistavia alueiteta punakeltaisella huomionauhalla, joka kierrätettiin ihmisketjun osallisten käsivarsinauhoina yms. leikkimielisinä koristeina.  Ihmisketju on toimiva metodi vaihtoehtona tavanomaisille mielenilmaisuille:KESKUSPUISTO000003333333333

  • Ketjua voi rakentaa yhdestä tai kahdesta pisteestä käsin.
  • Toiminnan koordinaattori tarvitsee megafonin, ja puhelin tms. yhteyden ketjun päihin.
  • Ketju voidaan rakentaa esm. niin, että lähtöpisteessä on rulla tai kaksi tavallista rakennustyömailla yms. käytettävää huomionauhaa, jota ketjua muodostava väki vetää suoraksi t. kuljettaa mukanaan. Nauhanpätkiä voi myös jakaa osallisille, kuten Keskuspuisto-tapahtumassa tehtiin. Kun toisen tuntemattoman käteen tarttuminen on suomalaiselle  outoa, nauhanpätkät t. nauha tekee sen tarpeettomaksi.
  • Ihmisketju on siisti ja rauhallinen mielenilmaisun tapa, jota eivät ilkeämieliset voi väittää hulinoinniksi. Sopii kaikenikäisille. Di-gold

 

KESKUSPUISTO00044444444

One thought on “Ihmisketju Keskuspuiston puolesta vastusti kaavamuutos-esitystä.

  • 28.8.2016 at 22:56
    Permalink

    Ajankohta oli väärä. Eivät virkamiehet ole viikonloppuna töissä. Kaavoitus jatkuu kuten ennenkin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.