ISIS-Da’esh on jo salakuljettanut kemiallisia ja biologisia aseita Eurooppaan.

0

ISIS-Da’esh on rekrytoinut kemistejä, fyysikkoja ja atk-ammattilaisia valmistellakseen joukkotuhoaseita käytettäviksi länttä vastaan, kertoo Europarlamentin raportti.

Pariisissa marraskuussa 2015 tapahtuneen joukkomurhan jälkiselvityksissä löydettiin dokumentteja, joiden perusteella pääteltiin, että ISIS on jo kuljettanut Eurooppaan joukotuhoaseisiin soveltuvaa materiaalia. EU-raportti julistaa, että hallitusten ”tulee harkita sen kertomista julkisuuteen, että on mahdollista että terroristit hyökkäävät käyttäen kemiallisia, biologisia, radiologisia ja jopa ydinmateriaaleja”. (the EU report claims that government should ’consider publicly addressing the possibility of terrorist attack using chemical, biological, radiological or even nuclear materials’.)

Raportti, ISIL/Da’esh and ’non-conventional’ weapons of terror , varoittaa: ’Tällä hetkellä eurooppalaiset kansalaiset eivät ole erityisen varautuneita mahdollisuuteen, että extremistit saattavat käyttää kemiallista, biologista, radiologista tai ydin-materiaalia hyökkäyksissään Euroopassa. Näissä olosuhteissa tälläisen hyökkäyksen vaikutukset voivat olla hyvin destabilisoivia.”

Rob Wainwright, Europolin johtaja, sanoi Pariisin joukkomurhan jälkeen: ”Eurooppaan kohdistuu vakavin terrorin uhka vuosikymmeneen.”

Nomi Bar-Yaacov, vieraileva tutkija Chatham House -tutkimuslaitoksen kansainvälisen tuevallisuuden osastolla sanoo:  ”On hyvin todellinen riski, että ISIS käyttää epätavanomaisia aseita Euroopassa.”

RADIOAKT00000001Wolfgang Rudischhauser, NATON:n Weapons of Mass Destruction Non-Proliferation Centre:n johtaja, sanoo: ”ISIS:llä on tosiasiassa hallussaan tietotaito CBRN-materiaalin käyttöön terrorin välineenä.” ( ’ISIS actually has already acquired the knowledge, and in some cases the human expertise, that would allow it to use CBRN materials as weapons of terror.’ )  CBRN = kemialliset, biologiset, radiologiset ja nucleaariset materiaalit.

EU-raportti kiinnittää huomiota siihen, että ISIS on onnistunut rekrytoimaan satoja vierataistelijoita, joiden joukossa on fyysikkoja, kemistejä ja tietotekniikan osaajia. EU-maiden hallituksia ja tiesustelupalveluja on varoitettu näistä asioista, mutta mitä se painaa ministerien sukulaisten vokki-bisneksen rinnalla?

Varmaan lukijaa kiinnostaa, miksi näistä asioista ei puhuta? Kiinnostaa se meitäkin. Di-gold

Asiasta kertoi Daily Mail 27.08.2016

ISIL/Da’esh and ’non-conventional’ weapons of terror

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.