Kiinassa kielletään muslimi-turistien majoittaminen hostelleihin?

Eräät hotellit Guangzhoussa ovat kertoneet South China Morning Postille, että poliisi on kieltänyt tietyistä maista tulevien matkailjoiden majoittamisen. Kielto jatkuu 10.09. asti. Kielto on astunut voimaan tällä viikolla.

Kiellon saaneet hotellit sijaitseva eri puolilla vilkasta talouskeskusta Guangzhouta. SCMP ei ole saanut vastaavia tietoja muista hotelleista tai muista kaupungeista, mutta se ei tarkoita ettei kieltoja olisi. Kiinalaisilla ei ole tapana kertoa viranomaisten tälläisistä määräyksistä. Dissatut maat ovat Afganistan, Turkki, Irak, Syyria ja Pakistan. Muiden maiden kansalaisiin kohdistuvista rajoituksista ei ole tietoa.

Merkittävä talousfoorumi 11. Pan-Pearl River Delta Regional Cooperation and Development Forum kokoontui Guangzhoussa viime viikon torstaina ja perjantaina, ja G20-johtajat ovat koolla Hangzhoussa 04.-05.09. Näillä tapahtumilla on saattanut olla vaikutusta viranomaisten herkkyyteen turvallisuusasioissa, mutta syy hyvin jyrkältä-kuullostavaan reaktioon täytyy löytää noista rajoituksen-alaista maista itsestään?

Huomaamme, että ne ovat juuri niitä paikkoja, joista Suomeen haalitaan väkeä, joka ei sitten itse maksa majoituksistaan jos mistään muustakaan.

Yuexiun alueella Guangzhoussa sijaitsevan hostellin johtoon kuuluva henkilö vahvisti SCMP:lle, että poliisi ei ilmoittanut mitään syytä, miksi luetelluista viidestä maasta tulevat asiakkaat on käännytettävä ovelta syyskuun 10:een asti. Lehti on saanut samanlaisia vastauksia myös muista majoitusliikkeistä eri puolilla kaupunkia. Joissakin paikoissa kerrottiin kiellon jatkuvan lokakuulle.

Kieltoa ei ole annettu viidentähden-paikkoihin, kuten Garden Hotel tai White Swan. Lähikaupunkien, kuten Foshanin, Yiwun tai Shenzhenin hostelleissa ei kerrotu tälläistä kieltoa saadun.

Lehti haastatteli tohtori Peng Pengiä Guangzhoun yhteiskuntatieteiden korkeakoulusta. Peng arvioi kiellon johtuvan turvallisuusriskistä, joka on muodostunut kun suuri määrä itsenäisiä majoitusyrittäjiä on ilmaantunut Kiinan vilkkaisiin ulkomaankauppaa käyviin kaupunkeihin, eikä kiellon ollut tarkoitus tulla julkisuuteen. Tämä ei siis ole niin suuri juttu kuin miltä se näyttää, viestii Peng.  Hän muistuttaa myös joidenkin länsijohtajien aikeesta matkustella Kiinassa G20:n jälkeen.

Kiinan ulkoministeriö ei myönnä kuulleensa koko asiasta. Ulkoministeriön tiedottaja Lu Kang on ihmeissään (vakavalla naamalla): ”En ole  koskaan kuullut että Kiinassa noudatettaisiin tälläistä politiikkaa! … Meidän politiikkamme periaate on rohkaista ihmisiä Kiinasta ja muista maista ystävälliseen kanssakäymiseen” Ja niin edelleen.

 

Samat puheet niillä on kuin täälläkin, mutta kiinalaiset huolehtivat turvallisuudestaan. Miksi me emme tekisi samoin?

Kiinassa ei ole juuri nyt mitään erityistä turvallisuus-uhkatilannetta, kuten mm. Ranskassa, ja Guangzoun talouskokous ehti juuri päättyä. Heräte Guangzhoun poliisin toimenpiteeseen on ehkä tullut heidän kokemuksestaan em. kokouksen aikaisista tilanteista? Vaikeuksista tarkkailla kaupunkiin tullutta epämääräistä väkeä Kiinan talouskeskuksissa rehoittavan puolivillin hostellitoiminnan takia.

Kiinasta puuttuu poliittinen korrektius: He voivat profiloida uhkat, ja reagoida niihin ilman että joku todellisuudelle vieras kukkahattutäti tulee motkottamaan. Näillä näkymin Kiinan suosio tärkeiden kokouksien isäntä kasvaa.

http://www.independent.co.uk/news/world/asia/url-china-hotels-ordered-reject-guests-muslim-countries-islam-pakistan-syria-iraq-turkey-a7214231.html

http://www.scmp.com/news/china/policies-politics/article/2009116/hostels-southern-china-told-refuse-guests-five-middle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *