Turvapaikanhakijat eivät ole niitä henkilöitä, joina esiintyvät?

Helsingin Sanomien toimittaja Marjo Valtavaara yritti etsiä ”maahanmuuttaja”nuoria, joita oli aiemmin haastatellut. Vesiperä: Samannimisiä henkilöitä ei löytynyt. Onni hymyili toimittajalle Rovaniemellä, missä tutut pojat löytyivät, mutta nyt eri henkilöllisyydellä.

Nimien vaihtuminen ei ole turvapaikanhakijoiden kanssa työskenteleville outoa, eivätkä he pidä sitä ongelmana. Nimen vaihtaminen toiseksi, kuin millä on esiintynyt ja minkä nimisen henkilön kertomus on esitetty turvapaikkahakemuksen käsittelijöille, on näköjään ongelmatonta:

Suomen Punaisen Ristin (SPR) Länsi-Lapin vastaanottokeskusten johtaja Virpi Pakisjärvi pitää nimien muuttumista melko tavallisena. ”Alkuvaiheessa nimien kirjaamisessa on voinut tulla virheitä tai tulijat ovat voineet antaa vääriä tietoja itseään suojatakseen. On muistettava, ettei heillä ole viranomaisista kaikissa maissa kovin ruusuisia kokemuksia.”

Nimet tarkentuvat oikeaan muotoon usein Maahanmuuttoviraston puhuttelussa ja joskus vasta myönteisen turvapaikkapäätöksen saamisen jälkeen.

Rovaniemen maahanmuuttajaopetuksen koordinaattori Irmeli Vähäahokertoo huomanneensa asian viime viikkoina. ”Joidenkin meillä viime vuonna valmistavassa opetuksessa opiskelleiden turvapaikanhakijoiden nimi on muuttunut, kun he ovat saaneet kuntapaikan.”

Eikö identiteetin muutos katkaise oleskelulupaa tai jo myönnettyä Suomen kansalaisuutta? Suomessahan on aivan eri ihmisiä, kuin keille on myönnetty heidän ilmoittamiensa asioiden perusteella status olla Suomessa.

STINKS#oleskelulupa #rikosrekisteri #sotarikoset #pankkitili #perheenyhdistämiset…?

Tässä on nyt vahva huijauksen haju. Di-gold

 

Asiasta kertoi Helsingin Sanomat 30.08.2016

6 thoughts on “Turvapaikanhakijat eivät ole niitä henkilöitä, joina esiintyvät?

 • 30.8.2016 at 14:53
  Permalink

  On siis syyllistytty Suomen lain mukaan rikokseen. Toisaalta, jos myönteinen päätös tulee aliakselle, voi henkilön passittaa maasta ulos.

  Mutta kaiken tämänkään jälkeen en ymmärrä sitä miksi Suomi myöntää näille turvapaikkoja? Ne ovat tulleet monen turvallisen maan läpi ja Doublinin sopimuksen mukaan EU-alueelle tultaessa on turvapaikkaa anottava ENSIMMÄISESTÄ turvallisesta maasta !!

  Miksi siis esim. Italia päästää neekereita rannikkoaan pidemmälle? Tai miksi Turkista tulevat pääsevät yhtää pidemmälle? Eihän Suomen koskaan olisi pitänyt päättää kuin muutaman sadan matun kohtalosta. Sen enempää ei Venäjältä ole tullut.

  Reply
 • 30.8.2016 at 21:00
  Permalink

  Terroristeilla ja muilla rikollisilla on myös tarve muuttaa identiteettiään. On myös todistettuja tapauksia, joissa turvapaikanhakija kaivaa seuraavan henkilöllisyystodistuksen (uude syntymäajankin kera) esiin tilanteessa, jossa häneltä on evätty turvapaikka eli viilaavat viranomaisia linssiin. Kaikilla on sama tarina; ”vain turvallisuussyistä käytin väärää nimeä”, ”nimeni Ahmed kirjoitetaan oikeasti Muhammed jne.” Viranomaiset usjovat mitä vaan satuja.

  Reply
 • 30.8.2016 at 22:21
  Permalink

  On muistettava ettei heillä ole viranomaisista kaikista maista myönteisiä kokemuksia,siksi valehtelivat nimensä.Mitäs jos Suomalainen valehtelee samasta syystä nimensä?Luulen et sakot saa ellei jonkinlaisen tuomion.

  Reply
 • 31.8.2016 at 00:34
  Permalink

  Saisikoha 90-luvun lamanpolkema luottotiedot takasin jos vaihtas nimensä ahmed abduĺah ali ahneeksi? I am 17 ?

  Reply
 • 31.8.2016 at 08:59
  Permalink

  Ettekö millään ymmärrä että pitää käyttää usempaa nimeä että saa useampaa tukea. Monet nostavat useassa maassa tukia. Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka ei ymmärrä ja antaa.

  Reply
 • 26.9.2016 at 20:07
  Permalink

  Jos se noin ongelmatonta on, taidan vaihtaa nimeäni muutaman seikan takia.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.