Missä on ISIS-Da’eshin värväyspäällikkö?

1

Lehdet otsikoivat hyvin hälyttävästi terrorismintutkija Hisham al Hashimin käytyä Suomessa viime vuonna. Keväällä 2016 Irakin turvallisuusviranomaiset vahvistivat tiedon: ISIS-Da’eshin korkeinta päällystöä on siirtynyt Pohjoismaihin. Asiaan liittyy tiettyjä suomalaisille pahaenteisiä piirteitä.

”Isis-asiantuntija: Euroopan värväyksen johtaja asuu Ruotsissa tai Tanskassa”

Suomessa keväällä 2015 vieraillut terrorismintutkija Hisham al Hashimi kertoi ISIS-hishamalhashimiDa’eshin korkean johdon jäsenen asettuneen Pohjoismaihin:

Isisin Euroopan-värväysverkoston johtaja asuu joko Ruotsissa tai Tanskassa, sanoo Suomessa vieraileva Isis-asiantuntija Hisham al-Hashimi STT:lle. Al-Hashimin mukaan värväystä johtava henkilö on irakilais-palestiinalainen.

Al-Hashimi kuvailee miestä erittäin manipuloivaksi ja taitavaksi värvääjäksi. Hisham al-Hashimi on arvostettu Isis-tutkija. Hän toimii muun muassa Irakin hallituksen neuvonantajana terrorismiin liittyvissä asioissa.

Asiasta kertoivat STT , Yle , Iltalehti 15.05.2015.

Vuotta myöhemmin saimme saman tiedon Irakin turvallisuusviranomaisilta:

Nimettömänä pysyttelevä Irakin turvallisuusviranomaisen edustaja kertoo uutistoimisto Reutersille, että kuusi irakilaista lähti Irakista suorittamaan ”erityisoperaatiota” Ruotsiin. He saapuivat Turkin kautta Ruotsiin helmikuussa 2015.

FERRYFERRY0000002222333333Näiden kuuden terroristin tehtävänä oli alunperin toteuttaa Ruotsissa isku ”pehmeään kohteeseen”, jotta Ruotsi vetäytyisi ISIS-Da’esh:n vastaisesta yhteistyöstä.  He ovat saman lähteen mukaan saapuneet siis Ruotsiin, ja terroriteko on ollut tarkoitus toteuttaa Tukholmassa. Operaation johtajan mainitaan olleen läheinen yhteistyökumppani USA:n v.2006 surmaamalle Abu Musab al Zarqawille ja läheinen myös ISIS:n johtajalle Abu Bakr al Baghdadille. Aivan huipulla liikutaan.

Mitä tämä huippujengi tekee Pohjoismaissa? Al Hashimi mainitsi jo, että palestiinalaistaustainen värväyspäällikkö on Pohjoismaissa. Silloin Euroopan alueella tapahtuvaa rekrytointia on johdettu Ruotsista tai Tanskasta. Kun Suomi on mainittu maana, jossa muslimiväestöstä suurin osuus on herkistynyt kuuntelemaan ISIS-värväreiden puhetta, voiko se johtua siitä että näiden esimies on lähellä?

Asiasta kertoi Iltalehti 27.04.2016.

Ruotsi- tai Suomi-yhteys muodostuu yhä pahaenteisemmäksi, kun tiedämme että Pariisin Bataclanin joukkomurhaa johdettiin ja valmisteltiin Ruotsista käsin:

Pariisin iskuihin liitetty algerialainen Mohamed Belkaid asui useita vuosia Ruotsissa, kertovat ruotsalainen Aftonbladet ja yhdysvaltalaiset Sky News ja CNN.

Viime viikolla Brysselissä surmansa saaneen Mohamed Belkaidin epäillään nyt olleen osa Pariisin ja myös Brysselin iskujen suunnittelijajoukkoa. CNN:n lähteen mukaan Ruotsissa vuosia asunut Belkaid olisi ollut jopa jonkinlainen johtaja ryhmässä, joka on surmannut satoja ihmisiä.

Asiasta kertoi MTV 25.03.2016.

Ruotsi on siis ollut vahvasti mukana tähänastisissa terroriteoissa, vaikkeivat ne ole tapahtuneetkaan Ruotsin maaperällä.

Syyrian sotanäyttämöllä ja ”kalifaatissa” on kuluvan vuoden aikana onnistuttu eliminoimaan useita korkeita jihadistijohtajia, kuten Omar al Sihnani, ”sotaministeri”, Assi Ali Mohammed Nasser al-Obeidi, ”korkearvoinen upseeri”,  ja ”ISIS:n kakkosmies”  Abd ar-Rahman Mustafa al-Qaduli. Tämä apuharvennus saattaa nostaa Pohjoismaissa oleskelevan ISIS:n rekrytointipäällikön ja terrorioperaatiota Euroopan maaperällä johtavien jihadistien roolia liikkeessä.

Turvallisuuspalvelut ja terrorismia tutkivat tutkimuslaitokset ovat kevään aikana toistuvasti antaneet arvioita, että ISIS-Da’eshin olojen muuttuessa Syyriassa ja Irakissa yhä tukalimmiksi, järjestön toiminnan painopiste saattaa siirtyä Eurooppaan. Tämä päätelmä on meille hyvin huolestuttava, vaikkemme ottaisi huomioon Muslimiveljeskunnan alkuperäistä tavoitetta Euroopan islamisoimista.

ferry0000001Värväyspäällikön läsnäolo, aie painostaa Ruotsia verisellä iskulla, ja terrorismin painopisteen siirtyminen Euroopan alueelle. -Nämä antavat aihetta tarkasteluun: Mikä voisi olla Pohjoismaissa toteutettu Mumbai/Bataclan-tyyppinen isku jonka panos-tuotos suhde olisi jihadisteille mahdollisimman edullinen? Emme halua luoda paniikkia, emmekä jatka tarkastelua.

AbualShimali0000011111111ISIS-Da’eshin rekrytointipäällikön sijainnista ei ole varmistettua tietoa, -silloinhan olisi jo pää silmukassa.  Euroopan ja ”kalifaatin” välillä terroristeja ja heidän välineitään siirtelevän jihadistiporsaan etsintä on myös käynnissä.  Vasemmanpuoleisen kuvan kaunokainen Abu al Shimali piileskelee jossakin, lähettää teroja ”kalifaatista” Eurooppaan ja hoitaa värväytyneitä täältä sotanäyttämölle.

Jenkit tarvitsevat häntä johonkin missikisaan tai Hollwood-leffaan? Palkkio on luvassa:

”Isisin vanhempi rajapäällikkö tunnetaan myös nimellä Tirad al-Jarba. Saudi-Arabialainen Abu-Muhammad al-Shimali, 36, toimi ensin Al-Qaidassa ja nyt yhtenä Isisin tärkeimmistä johtajista. Al-Shimalin vastuulla ovat järjestön siirtolaisuus ja logistiikka-asiat. Hänen tiedetään järjestelleen terroristien liikkumiskäytäviä Turkin läpi länsimaiden ja Syyrian välillä.

Hänen vastuullaan on myös Isisin mittavia salakuljetusoperaatioita sekä rahavarojen hallintaa. Hän on myös johtanut Isisin alokkaita kouluttavaa varuskuntaa Syyrian Azazissa. Al-Shimaliin kiinnijäämiseen johtavasta vihjeestä Yhdysvallat on valmis maksamaan 5 miljoonaa dollaria, siis 4,48 miljoonaa euroa. Myös Interpol etsii tätä terroristijohtajaa.”

Al Qaedassa toimiminen muuten liittää al Shimpanssin edesmenneen al Zarqawin kaveripiiriin. Pitäkää silmät auki Itä-Helsingissä liikkuessanne, ja havainnot on selvintä kertoa viivyttelemättä suoraan meille.

Asiasta kertoi Iltasanomat 31.08.2016.

In-kulta

1 KOMMENTTI

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.