Museovirasto lopettaa Susiluolan tutkimukset.

0

Karijoen neanderthalilaiset 120 000 vuotta sitten eivät olleetkaan rantaruotsalaisia, joten Museovirastoa ei kiinnosta huipputärkeä tutkimuskohde jääkausien välisen lämpöjakson aikana täällä asuneiden ihmisten jäljistä.

Karijoen Susiluolaa on tutkittu paleoliittisena ihmisen asuinpaikkana. Luolassa on havaittu mm. ”lattiatasoja”. so. tiiviiksi polkeutuneen maan alueita, ja kivisälää joka on samankaltaista kuin kivityökalujen todennetuilla valmistuspaikoilla. Luonnostaan po. ilmiöitä ei synny. Kivityökaluista, jotka 120 000 vuotta sitten olivat akeellisia, ei ole tutkijoilla yksimielisyyttä. Muualla Euroopassa saman kauden kivittyökaluihin perehtyneet pitävät Susiluolan käsi-iskureita, so. nyrkissä pidettäviä kiviä joiden yksi kulma on lohkottu teräväksi, ihmisen käyttäminä.

 

Asiasta kertoi Iltalehti.

Kuvalähde.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.