Hollantilaispolitikko: EU ero:n hyödyt alkaisivat kolmantena vuotena

0

Hollantilaispoliitikko Geert Wilders vaatii, että myös Hollannin pitäisi jättää EU.

Voimakkaasti maahanmuuttoa vastustava Wilders haluaa sulkea Hollannin rajat erityisesti Lähi-idän maista tulevilta pakolaisilta ja palauttaa rahapolitiikan ohjauksen kansalliselle tasolle. Hän yritti tiistaina vakuuttaa maan parlamentille, että Hollanninkin pitäisi äänestää EU-jäsenyydestä.  Mutta Vaatimus hylättiin.

Geert Wilders ” mekin hyötyisimme EU:n jättämisestä.”

Greet Wildens ei kommentoi suoraan mahdollisen eron vaikutuksia maan vientimarkkinoihin. Hänen mukaansa Hollanti saisi erossa takaisin kansallisen itsemääräämisoikeutensa rahapolitiikan ja maahanmuuton suhteen.

Hän havittelisi maalle Sveitsin mallia.

”Se on suosikkiesimerkkini: maa Euroopan sydämessä, ja sillä on jopa itsenäiset kauppasuhteet Kiinan ja Japanin kanssa. Myös Britannia, Saksan kolmanneksi suurin kauppakumppni, tulee solmimaan sopimuksen EU:n kanssa”, Wilders sanoo.

Hollanti voisi ottaa uudelleen käyttöön entisen valuuttansa guldenin, Wilders kaavailee.

”Siitä tulisi kuluja kahtena ensimmäisenä vuonna, mutta hyödyt alkaisivat kolmantena vuonna. Näin osoittavat vakavan taloudellisen tutkimuslaitoksen tutkimukset.

Miten Wilders sitten vastaisi EU-eron tuomiin velkahaasteisiin? Eron myötä Hollanti voisi menettää nykyisen luottoluokituksensa ja ohjauskorot voisivat nousta pilviin, kirjoittaa Spiegel.

”Tämä juuri on ongelmana: Euroopan keskuspankki Frankfurtissa ja sen idioottimainen nollatason ohjauskorkopolitiikka. Sen vuoksi pankit ovat leikanneet eläkkeitämme ja koko konsepti on haitallinen taloudellemme. Haluamme määritellä itse oman rahapolitiikkamme”, Wilders kritisoi.

Alkuperäinen artikkeli Spiegel-lehti:  Artikkeli

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.