HS teki mielikuva-iskun persuja ja ”populisteja” vastaan heti kesän jälkeen.

2

Hesarin ”Uutisraportti” kertoo mitä meidän pitäisi ajatella, ja he sanovat sen suoraan:

Syksyn ensimmäinen Uutisraportti: Suomessa on vaarallinen nuorten miesten joukko, joka pian muuttaa maamme heimoyhteiskunnaksi. Uutisraportti on Tuomas Peltomäen juontama ajankohtaisohjelma, joka kertoo, mitä viikon uutisista pitäisi ajatella.

”Alt Right” on joistakin Donald Trumpia symppaavista tahoista käytetty nimitys USA:ssa, tarkoittaen ”vaihtoehtoista oikeistoa”.  Sana tarkoittaa sitä mitä sen kulloinenkin käyttäjä haluaa sen tarkoittavan. Suomessa Helsingin Sanomien ”Uutisraportti” on tarttunut siihen, käyttäen sitä leimasanana. Seuraavassa lyhyt johdanto teemaan.

LEIMASANAN eksaktilla merkityksellä ei ole väliä, vaan se toimii *arvovarauksen* avulla:

 • Leimasana toimii mielikuvatasolla, sillä on vahva positiivinen tai negatiivinen arvovaraus.
 • Arvovaraus kiinnitetään sanaan A) mainitsemalla jonkin positiivisen tai negatiivisen asian yhteydessä toistuvasti, B) lausumalla se aina merkitsevällä äänensävyllä. Jälkimmäisestä tavasta löytyy esimerkkiä HS:n linkin videolta.

Arvovarauksen kiinnittämiseksi riittää jopa asioiden esittäminen rinnakkain, esm. lehden sivulla viereisinä uutisina. Toistoa kuitenkin tarvitaan. Metodi edellyttää melko täydellistä työrauhaa: Vaikutuksen kohteen t. lukijan silmiin ei saa sattua toisensuuntaista viestiä.

HS:n videon puhuvat päät, -*toimittaja*-nimityksellä on kriteerejäkin- rakentavat ”Alt Right” -sanaparista leima-asetta. Sopivasti Timo Soinia näytetään samassa ohjelmassa. Asioiden rinnakkain-esittäminen on tarkoituksellista, ja keskeinen osa metodia, kuten edellä kerrottiin, ja Soini esitellään jo nyt leiman mahdollisena tulevana vastaanottajana.

Atlantin takana Alternative Right -otsikon alle sijoitetaan dynaamisia konservatiiveja ja epäortodoksisia oikeistolaisia, ja muuta porukkaa jolla on esm. islamisaatiosta tai globalisaatiosta kerettiläisiä ajatuksia. Nämä ideat voivat olla oikeita tai vääriä, mutta eivät harkitsemattomia heittoja tai vanhan toistoa. Karkeasti ottaen Alt. Right muodostaa poliittisen liikkeen, jolla ei kuitenkaan ole vakiintuneita nuotteja tai dogmeja. Suomalaisen median, kuten ”Uutisraportin”, käsissä sana elää omaa elämäänsä: Sille ollaan rakentamassa kielteistä mielikuvaa, ja liittämässä henkilöihin ja ryhmiin, joilla ei ole kostetuspintaa olemassaolevaan Alternative Rightiin. Uutisiraportissa siis Timo Soinion ja persuihin.

sepi000000000000220001”Alt Right” -leimasanaa siis lanseerataan  persujen ja muiden poliittisesti epäkorrektien vahingoittamiseen. Suomessa on jo valmis ”äärioikeiston” mustamaalaamiseen soveltuva täsamäase: Seppo Lehto. On mahdollista, että hänet tullaan assosioimaan A.R:iin?

Yrittäessään tehdä vahinkoa 10.09. Helsingissä pidettävälle eri kansallismielisten toimijoiden tilaisuudelle, Lehto liimasi itsensä sen kylkeen laatimalla facebookiin samanaikaisen ja samannimisen tapahtuman samaan paikkaan, ilmoittaen itsensä järjestäjäksi.

Seuraavassa briiffaus, miten valtaeliitti mitätöi itselleen epäedullisen informaation ”avoimessa yhteiskunnassa”, jossa ei voida käyttää sensuuria yms. vanhanaikaisia työkaluja. Jos julkisuudessa oleva tieto halutaan torjua, voidaan valita seuraavista vaihtoehdoista:

 

 • Kiistetään kaikki. Näin menettelevät vain tyhmät tai vallan sokaisemat. Tämä on häviäjän taktiikkaa.
 • Fiksu hankkii asiantuntijan, -hätätapauksessa vaikka lukiolais-poika jota tituleerataan ”tutkijaksi”, joka mediassa toistaa taikasanat: ”Asia ei ole sillä tavalla.” Asiantuntijan ei tarvitse tietää mistään mitään, vaan tärkeintä on virallinen asema jossakin, ja sopiva habitus.
 • Esitetään torjuttua tietoa muistuttavaa hömppää, joka jättää kuulijaan muistijäljen. Kun ”pahaa tietoa” tulee manipuloidun kuulijan korviin, hän ”tunnistaa”: ”-Ai, tämä on sitä. Enpä taida olla kiinnostunut.” Näin vaarallisen tiedon ”sosioekologinen lokero” mediatodellisuudessa tulee täytettyä heikennetyllä kannalla, eikä vahinkoa tapahdu. Nettiin voidaan myös tehdä vaarallista aineistoa sisältävää sivua muistuttava tekele.
 • Palkataan hulluja”, eli etsitään jostakin sopivia kahjoja ikäänkuin ottamaan nimiinsä torjuttava asiasepisottaa00001. Jos joku vielä näiden toimenpiteiden jälkeen kiinnostuu ko. aiheesta, hän etsiytyy virallisen Mr/Ms.Hömpän luokse, -ja huomaa että tämän on täyttää potaskaa koko juttu. Sitten kiinnostunut lakkaa olemasta kiinnostunut, kuten olikin tarkoitus. Viralliset hömppä-hemmot pidetään esillä mediassa sopivin välein.
 • Esitetään oikeaa tietoa väärien henkilöiden/kanavien kautta, niin ettei tiedolla ole kuulijoita. Kun asia on kerrottu, sen uutisarvo laskee.
 • Eristetään torjuttavan tiedon harrastus ”alakulttuuriksi”, joka ei kommunikoi suuren yleisön kanssa, vaan ajan mittaan etääntyy normaali-ihmisiä kiinnostavasta maailmasta. Klassinen esimerkki tästä on äärivasemmiston varjomaailma, jossa nämä onnettomat jyystivät ideologiaansa vuosikymmeniä erossa reaalimaailmasta.Näin vaarallisesta tiedosta tulee ”vaihtoehtoista”, eli kukaan normaalielämää elävä ei välitä siitä pätkääkään.
 • Myönnetään torjuttava tieto todeksi, ja ryhdytään itse ”edustamaan” sitä. Samalla saadaan (mediaa käyttäen) sen virallisen tulkitsijan rooli. Tästä asemasta käsin vesitetään ko. ilmiö, ja heti tilaisuuden tullen tehdään ikäänkuin kompromissi vallitsevan käsityksen kanssa, ja tuomitaan aidosti po. mielipidettä esittäneet ”ääriryhmäksi”. Tätä siirtoa valmisteltaessa lähetetään joku muu sättimään po. tiedon esittäjiä niistä näkökannoista käsin, jotka itse tullaan seuraavassa hetkessä hylkäämään.

 

Näyttää siltä, että listamme kohta 4 on poliittisen eliittimme erityisessä suosiossa. 

Edellä tarkasteltu poliittinen  atrappi toimii seuraavalla persoonallisella tavalla:

 • Hän tekee itsestään mahdollisimman epämiellyttävän, ”kierittäytyy ihmisen ruuansulatuksen lopputuotteessa yltä päältä”.
 • ”Iso Poika” osoittaa: ”Tuolla mene paha henkilö jolle olemme vihaisia.
 • Käskyläinen juoksee kohti Ison Pojan vihamiestä/naista, huutaen: ”No terve mun paras kaveri!
 • Ja sitten oikein lämmin ”karhunsyleily”!

Kyseisen henkilön ilmaantuminen häiritsemaan Rajat kiinni! -mielenosoituksia 19.09.2015 alkaen ei voi olla sattumaa, kuten ei HS:n Uutisraportin outo kiinnostus Alternative Rightiin. Di-gold

 

http://nyt.fi/a1472867436183

2 KOMMENTIT

 1. Nyt liikkeen artikkeli on *täysin* valheellinen. #AltRight-liike *ei* ole islam-populistinen liike alkuunkaan. Liikkeen kärkihahmoista mm. Jared Taylor, Vox Day ja Stefan Molyneux ilmaisevat tämän erittäin selvästi videoillaan:

  What Is the Alt Right? / Jared Taylor (AmRen)
  => https://www.youtube.com/watch?v=CJ3B6L2fUA8&sns=tw

  What Is The Alt-Right? | Vox Day and Stefan Molyneux
  => https://www.youtube.com/watch?v=S-Wn0J0eC6I

  Alt-Right -ajattelun keskipisteessä on valkoinen identiteetti ja valkoisen rodun kohtalo maailmassa, jossa se on jäänyt pieneksi vähemmistöksi. Nyt-liite antoi ymmärtää, että SE-mielenosoitukset ovat AltRight-liikkeen osa. Väite on erheellinen, koska liike, joka ei anna puhua älykkyydestä ja roduista mielenosoituksissaan ei voi nyt, eikä koskaan olla AltRight-liikkeen osa.

  – Alt Right Finland

  • Hesarin kaverit kerää leimasanoja yhteen, kuten populismi, alt right ja persut. Ei ne logiikka mihinkään tarvitse, -eivät osais käyttää jos jostain löytävät.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.