Projekti Rockin´High -elokuva: Suomalainen Bändi kävi soittamassa keikan mount everestillä

Suomalainen heavybändi AncarA keksii mielellään julkisuustempauksia. Kun avannossa istuminen ei enää tuota näkyvyyttä, bändin nokkamies Gary julistaa, että yhtye tekee maailman korkeimman rockkeikan Mount Everestin perusleirillä. Tämän jälkeen kaikki mahdollinen menee pieleen.

Projekti Rockin’ High ei ole pelkkä musiikkidokumentti. Pääosaan nousee AncarAn jäsenten epätoivoinen varainkeruu, jotta bändi pääsee tiluttelemaan Nepaliin asti. Matkalle mukaan otetaan viittomakielinen rap-artisti Signmark. Projektin riippakivinä roikkuvat kuitenkin pettävät managerit, impulsiiviset päähänpistot ja onneton näkyvyyden tavoittelu. Dokumentti kuvaa hyvin, miten raskasta unelmien seuraaminen toisinaan on, ja tekee sen aidon myötähäpeähuumorin keinoin.

Elokuva keskittyy pitkälti bändin sisäiseen dynamiikkaan. Dominoiva kitaristi haluaa tehdä kaikki päätökset itse, kun taas muut jäsenet joutuvat seuraamaan perässä – jos aikovat olla mukana. Everest-projektin aikana yhtyeen miehitys vaihtuu kuin pyöröovista, eivätkä Garyn vanhimmatkaan kaverit voi enää antaa kaikkea anteeksi. Elokuva uskaltaa kysyä, miksi tavoiteltu haaveprojekti tehdään; Nepalin maanjäristyksien uhrien auttamiseksi vai AncarA:n levyn saattamiseksi listojen huipuille? Ehkä kyseessä on silkka Garyn suuruudenhulluus?

https://www.facebook.com/events/496932060511716/?active_tab=posts

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.