Suomessakin saarnanneelle imaamille vankeutta vihapuheesta.

0

Pasilan moskeijassakin tuttu Anjem Choudary tuomittiin brittiläisessä oikeusistuimessa kansanryhmän kiihoittamisesta  viideksi vuodeksi saarnaamaan tiilenpäille. Tuomioon vaikutti sekä teon toistuminen että viimeaikaiset hyökkäykset brittejä vastaan, joihin syyllistyneet ovat saaneet ilmeisiä vaikutteita Choudaryn kaltaisilta vihasaarnaajilta.

Tuomioistuin Old Baileyssä katsoi 49-vuotiaan saarnaajan puheet viiden ja puolen vuoden täysihoidon arvoisiksi. Tosin Choudary on nauttinut täysistä palveluista brittiläisten veronmaksajien piikkiin jo vapaana ollessaan.

Mohammed Mizanur Rahman, 33v, sai saman tuomion. Hänen katsottiin avustaneen Choudaryä tämän rikollisissa puuhissa. Suomessa Choudary on saarnannut mm. Pasilan moskeijassa.

Mainos

Asiasta kertoi BBC.

Mainos

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.