Bryssel puuttumassa vihdoin VW päästöskandaaliin?

Euroopan komissaari Vera Jourova kommentoi maanantaina Volkswagenin diesel skandaalia ja kutsui sitä yleiseurooppalaiseksi haasteeksi. Komissio tutkii onko olemassa kahdet säännöt joilla pelataan. Komissio ilmoitti myös maanantaina tapaavansa kuluttajaryhmiä torstaina, joiden tehtävänä on selvittää kuinka moni kuluttaja on hakemassa korvauksia päästöhuijauksesta.

Euroopassa kuluttajat ovat etsineet tietoa korvauksista pitkin yhdysvaltoja, jossa korvaussummat ovat pyörineet jopa 10,000 dollarissa.

Ursula Pachl varajohtaja Euroopan kuluttajajärjestöstä ( BEUC )

  • Se mitä euroopalta puuttuu ja mitä yhdysvalloilla on. On ihmisten oikeus kokoontua, kerätä ryhmiä kasaan ja haastaa lakia rikkovat yritykset. Tämä johti juuri yhdysvalloissa suuriin korvauksiin.
  • (2010-2014)  oli toisessa komissiossa pitkiä keskusteluja tuottaa tälläistä lakia eurooppaan, joka sallisi ryhmäkannetta juuri tämäntyyppisille tilanteille.
  • Nyt se on todella viimeinen mahdollisuus komission ottaa käytöön tälläiset välineen.

 

 

 

 

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.