Virolainen Maria Kaljuste on maahanmuuton vastustajien nouseva tähti Euroopassa

0

Saarenmaan Orissaaressa asuva konservatiivisen kansanpuolue EKRE:n (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond) johtokunnan jäsen ja Saarenmaan piirikunnan puheenjohtaja, psykologi ja neljän lapsen äiti Maria Kaljuste valittiin keväällä Prahassa yhdeksi 24 maan konservatiiveja yhdistävän Fortress Europen johtajista.

Kaljusten aisapari on Georg Kirsberg, joka on mm. osallistunut somalialaisten merirosvojen taltuttamiseen NATO-operaatiossa. Kaljuste ja Kirsberg perustivat viime vuonna  maahanmuuton ja islamisoitumisen vastaisen yhdistyksen nimeltä International SIS, joka alkoi tehdä yhteistyötä Fortress Europen kanssa.

International SIS yhdistyksen tavoitteena on koota yhteen ihmisiä, jotka eivät halua alistua massamaahanmuuton ja islamisaation hyökyaallon edessä. Yhdistys etsi aktiivisesti kansainvälisiä kontakteja samoinajattelevien kanssa euroopanlaajuisesti, ja vuoden alussa Kaljuste kutsuttiin nationalisteja ja maahanmuutonvastustajia yhdistävän Fortress Europen perustavaan kokoukseen.

kaljuste22220000001Toukokuussa Prahassa pidetyssä Fortress Europen yleiskokouksessa Kaljuste valittiin yhdeksi sen johtajista, yhdessä saksalaisen Tatjana Festerlingin ja Tsekin parlamentin jäsenen Miroslav Lidinskin kanssa.

Kuva oikealla on kuitenkin Bulgariasta, jossa Kaljuste kävi tapaamassa paikallisia haittamaahanmuuttoa vastustavia aktiiveja. Maria keskellä, lipun yläpuolella.

Kaljuste ja Kirsberg vierailivat Elokuun alussa Bulgariassa kenraali Vassil Levskin kaartin vieraana. Kaarti vartioi vapaaehtoisesti Bulgarian ja Turkin rajaa, ottaen kiinni laittomia maahantunkeutujia. Kirsberg videoi bulgarialaisten harjoituksia ja toimintaa, ja materiaalista on tarkoitus työstää dokumenttifilmi. Virolaiset eivät osallistuneet rajapatrulliin, vaan viipyivät harjoitusleirissä parinsadan kilometrin päässä pääkaupungista. Kaljusten mukaan rajavartioinnin ja fyysisten harjoitusten lisäksi leirin nuoret miehet opiskelevat oman maansa ja kansansa historiaa ja esivanhempiensa tekoja – valmistautuvat.

Kaljustea haastateltiin Virolaisessa televisio-ohjelmassa Pealtnägija hänen ajatuksistaan Euroopan turvallisuudesta ja uhkatekijöistä. Hän ei näe EU:ta lähtökohtaisesti pahana, mutta on pettynyt siihen ettei EU ole sellainen valtioiden liitto, jossa jäsenvaltiot voivat säilyttää omaleimaisuutensa ja itsenäisyytensä, kuten alussa luvattiin. ”Nykyisellä menolla EU tulee vääjäämättä luhistumaan. Toivon ettei se luhistuessaan tuhoa sitä hyvää mikä eri jäsenvaltioissa on saavutettu” sanoo Kaljuste. Di-gold

 

Asiasta kertoi: ETV Uudiset.

Maria Kaljuste puhuu 10.09. Helsingissä, tapahtumassa ”Pidetään Suomi Suomena”,

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.