Jakutiassa ”kultaryntäys” mammutinluiden perään.

0

Sahan Tasavallassa, joka Jakutiana paremmin tunnetaan, väki ryntää nyt moottoriruiskut mukanaan ikiroudan maille Taigaan etsimään onneaan vanhoista luista. Mammuttien jäännöksiä etsitään ikiroutaisella maalla virtaavien jokien törmistä.

mammutti0000044

Mammuttien luut ja hampaat, kuten myös villasarvikuonon sarvet, päätynevät epämääräisille kiinalaisille ostajille, ja niiden sisältämä informaatio katoaa lopullisesti tutkijoilta. Paikallisille joutomiehille uusi ”Klondike” on ehkä elämän tähtihetki.

mammutti00000111

Onnistunutta luu-saalista tuleekin heti juhlia, ja se tehdään huolella.

Muinaisten luiden tilalle maastoon jää myllättyjä jokirantoja ja runsaasti tyhjiä pulloja ja Baltika-purkkeja.

mammutti0000022

Kymmenien kilometrin jokimatkan päässä ”sivistyksestä” ollaan täysin oman avun varassa. Siispä miehet huolehtivat tarkasti itsestään ja varusteistaan. Erämään valloittaminen on siperialaisilla veressä. Toki siellä saattaa olla muutakin, -mm. promilleja.

Jos luontoa on tullut sotkettua, luonto rankaisee:

mammutti00000033

Hengissäselvinneet ja selvinneet jatkavat kohti uusia seikkailuja ja uusia vielä löytymättömiä luukasoja. di-gold

mammutti00000555

Asiasta kertoi Svoboda.org.

 

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.