Ministeriön email-viesti keskeytti kanteet Finnavian entistä johtoa vastaan.

0

Valtio-omisteiselle Finnavialla huonoilla johdannais-sopimuksilla 34 miljoonan euron tappiot aiheuttanut yhtiön entinen johto selvisi joutumasta oikeudelliseen vastuuseen liikenneministeriöstä tulleen viestin lamautettua yhtiön oikeudelliset toimet vahingon aiheuttaneita kohtaan.

Ministerin pyynnöstä ilmoitan, että Finavia pitää ylimääräisen yhtiökokouksen marraskuun puolivälin tienoilla. Sitä ennen yhtiön ei tule edetä johdannaiskanneasiassa.

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiaisen lähettämä em. viesti on sisällöltään kovin erilainen, kuin ministeri Anne Bernerin lausunnoista saa käsityksen.

Omistaja totesi 14.10., että kanteita ei ole syytä toimeenpanna ennen kuin kaikki tarpeelliset lisäselvitykset on tehty. Se ei tarkoita sitä, että me olisimme ottaneet kantaa kanteiden puolesta tai niitä vastaan. Me olemme ottaneet kantaa vain prosessista.

Kun ministeriön viestit 14.10. ja 27.11. eivät sisällä moitetta kanteen perusteluina olevia selvityksiä tai itse kannetta kohtaan, vaan ainoastaan tahdonilmauksen ”olla etenemättä” so. olla tekemättä mitään, Berner on käytännöllisesti katsoen jäänyt kiinni väärästä todistuksesta.

Ylimääräistä yhtiökokousta Finnavia ei pitänyt, ja sen mahdollisen ajakohdan jälkeenkin, 27.11., ministeriö jatkoi Finnanavian painostusta kanneoikeuden vanhentumisen ollessa vain muutaman viikon päässä. On syytä olettaa, ettei yhtiökokous-aikeella muuta funktiota ollutkaan.

Kanneoikeus Finnavian entistä johtoa kohtaan vanheni vuoden 2015 lopussa. Finnavian hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuranniemi, jolle em. Pursiaisen välittämä Bernerin ukaasi oli osoitettu, erosi joulukuussa 2015 tehtävästään vastalauseena Bernerin tavalla toteuttaa valtion omistajaohjausta Finnaviassa. di-gold

 

Asiasta kertoi Iltalehti.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.