Saksan sisäministeri varoittaa: Terrorismin uhka nyt hyvin todellinen.

Saksan sisäministeri Thomas de Maiziere varoitti Bildille antamassaan haastattelussa, joka julkaisiin 11.09. WTC-iskujen vuosipäivänä, että Saksassa on tänään terroritekoon kykeneviä henkilöitä enemmän kuin koskaan.

Enemmän kuin 520 islamismistisesti motivoitunutta Saksassa asuvaa henkilöä on luokiteltu ”korkean profiilin terroritekoon” kykeneviksi, sanoo de Maiziere. Nämä henkilöt ovat siis viranomaisten tiedossa, kuten myös 360 mahdollista terroristien tukijaa.

Ministeri näkee uhkana sekä organisoituneet terroristiryhmät, että uskonnollisesti radikalisoituneet ”yksinäiset sudet”. ”Molemmat uhkat ovat nyt hyvin todellisia”, toteaa de Maiziere Bildille. Iskuryhmiä on salakuljetettu Eurooppaan toteuttamaan Pariisin ja Brysselin joukkomurhien tapaisia tekoja. Saksan turvallisuusviranomaiset toimivat intensiivisesti, mutta on mahdollista ettei kaikkia terroritekoihin valmistautuvia ole havaittu, muistuttaa de Maiziere.

Asiasta kirjoittivat Verkkouutiset, Mirror, RT ja Daily Star.

 

One thought on “Saksan sisäministeri varoittaa: Terrorismin uhka nyt hyvin todellinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *