Syövyttävä pommi ravintolan terassille Gävlessä.

0

Perjantai-lauantai yöllä ravintolan terassille heitettiin ohiajavasta autosta kotitekoinen pommi, joka levitti syövyttävää ainetta. Kukaan ei ilmeisesti vahingoittunut hyökkäyksessä.

Tapaus ei sinällään ole kovin merkittävä, vaikka dramaattisuutta ei puuttunut. Ikävä kyllä se on osa nykyistä ajan kuvaa: Yllättäviä pienimuotoisia iskuja ja häiriöitä kohdistuu tähän asti turvallisina pitämillemme elämänalueille. Ravintola-iltaa viettävät ihmiset, rock-konsertissa bailaavat nuoret, ja lapset päiväkodeissa saattavat joutua yllättävän väkivallan kohteiksi. Ympäristömme on muuttunut vaarallisemmaksi.

Suomen ja Ruotsin kaupunkien muuttamisesta hengenvaaralliseksi ”viidakoksi” ei ole käyty arvokeskustelua, eikä siitä ole riksdagenissa äänestetty. Se on tapahtunut tosiasia, joka on tullut viranomaisillekin ”yllätyksenä” sikäli kun myöntävät sen havainneensa. di-gold

 

Asiasta kertoivat Expressen ja Aftonbladet 10.09.2016.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.