Outo kappale liikkuu avaruudessa ei-tyypilliseen tapaan, ja on tulossa tänne.

Tuntematon objekti tulee ohittamaan maapallon lähietäisyydellä 2017. VG 1991:ksi nimetyn kohteen havaitsi ensimmäisen kerran astronomi James Scotti Arizonan yliopistosta vuonna 1991.

Selityksiä kohteelle on esitetty Alien-tiedustelijasta pieneen meteoriittiin. On myös ehdotettu että kyseessä olisi kappale Apollo 12 -rakettia, mutta James Scotti kumoaa tämän mahdollisuuden. ”Kävimme läpi kaikki mahdolliset ihmistekoiset kappaleet, jotka saattaisivat olla VG 1991, ja eliminoimme ne kaikki”, hän sanoo, ja jatkaa: ”Tämä on toinen kerta kun tuntematon kappale ohittaa maapallon. Edellisen kerran tällaista tapahtui maaliskuussa 1975.” Kappale on vain noin 10 m halkaisijaltaan, ja sen rotaationopeus ja kirkkaus poikkeavat siitä mikä on tavanomaista tämän kokoiselle asteroidille.

Asiasta kertoi Daily Mail 27.10.2015.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.