AfD:n johtaja Frauke Petry näkee sisällissodan vaaran Saksassa.

Sisällissodan mahdollisuudesta isoissa EU-maissa jo kuulunut varoituksia, Ranskan pääministeriltä, Ranskan DGSI:n johtajalta, ja usealta muulta henkilöiltä useissa maissa. Kaikille näille varoittavien sanojen julkituojille on yhteistä yksi asia: He ovat näköala-paikoilla, he tietävät. He ovat myös vastuunalaisia virkamiehiä ja poliitikkoja.

Nyt Saksan maahanmuuttopolitiikalle kriittisen Alternative fûr Deutschland -puolueen johtaja Frauke Petry liittyi tähän joukkoon. Hän sanoo: ”Me emme halua sisällissotaa Saksaan.”

”Meillä ei ole tähän mennessä ollut joukkomielenosoituksia maahanmuuttajia vastaan, eikä meillä ole ollut joukkomielenosoituksia Saksan suurkaupungeissa. Kuitenkin kuulemme esimerkiksi kristittyjen naisten vainosta vastaanottokeskuksissamme, sekä myös ns. turvaa hakevien yhä yleisemmäksi käyvästä katurikollisuudesta ja se on kestämätöntä”, sanoi AfD:n johtaja Frauke Petry Welt am Sonntagille 11.09. ”Mitä enemmän kouluttamattomia ja usein aggressiivisia nuoria maahanmuuttajia tulee Pohjois-Afrikasta, sitä enemmän tilanne tulee eskaloitumaan. Me emme halua sisällissotaa Saksaan. Puolueena kannatamme yhteiskunnallista rauhaa.

Petry varoittaa hyvin selväsanaisesti vastakkainasettelusta ja jyrkistä reaktioista, jotka saattavat seurata maahanmuutajista ja pakolaisuudesta kerrottujen väärien tietojen paljastumisesta. Petry on huolestunut myös siitä, miten jyrkkenevä ilmapiiri vaikuttaa todellisessa suojeluntarpeessa olevien tilanteeseen:  ”Kun kansalaiset alkavat todella tiedostaa tämän, niin silloin heidän käsityksensä kaikista maahanmuuttajista tulee heikentymään dramaattisesti, myös todellisten pakolaisten kohdalla. Me emme halua tällaista. Siksi nyt on toimittava nopeasti.”

Kiistämällä sitkeästi valepakolaisuuden olemassaolon eurooppalaiset hallitukset, myös Suomen, ovat sekä osoittaneet rajatonta halveksuntaa kansalaisiaan kohtaan, että -valheen väistämättä paljastuessa- riskeeranneet todellisten pakolaisten asian.

Frauke Petry on radikaalin ”populistisen” oppostiopuolueen johtohahmo, ja näkyvä nimi maahanmuuttopolitiikan arvostelussa Saksassa. On merkillepantavaa, että hänen painotuksensa ei niin paljoa poikkea esm. Ranskan DGSI:n johtajan Patrick Calvarin keväisestä briiffauksesta Ranskan parlamentin valiokunnalle. Molemmat näkevät maahanmuuttaneiden muslimien röyhkeän käyttäytymisen, ja virallisena totuutena levitettyjen valheiden paljastumisessa riskin jyrkästä kansalaisreaktiossa, mutta siinä missä Calvar näkee Kölnin etc. uudenvuoden-yön tapaisten massa-ahdistelujen toistumisissa vaaran ”äärioikeiston” provosoitumiseen ja liikkeellelähtöön, Petry itse edustaa niitä voimia joita Calvar pelkää. Kuitenkin heidän näkemystensä perusteet ovat samankaltaiset.

Koska Calvarin lausunnot edustavat Euroopan maiden turvallisuusviranomaisten normi-näkemystä, ja tehtävänasettelua, on kiinnostavaa verrata niitä radikaalin poliittisen oppostion näkemyksiin, joita Petry tuo julki. Tärkein erottava seikka on käsitys rajat-kiinni! -vaatimusta kannattavien liikkeiden ja kansalaisten aktivoitumisen roolista ja merkityksestä.

Kaikki he näkevät sisällissodan mahdolliseksi EU:n keskeisimmässä maissa, ja vastaavat varoitukset ovat kovasti yleistyneet viimeisen vuoden aikana. Vielä parisen vuotta sitten po. varoittelua ei esiintynyt lainkaan. Frauke Petryn ajattelusta saamme hyvän kuvan hänen vaaliteemoistaan ensivuotta varten:

 • Suora demokratia.
 • Maahanmuuttopolitiikan kiristäminen.
 • ”EU:n radikaali uudistaminen palaamalla takaisin alkuperäisiin Euroopan yhteisön menestystekijöihin”.
 • Perhe-, energia- ja turvallisuuspoliittiset teemat.

Kuullostaa hyvin maltilliselta? Kun useat maahanmuuttopolitiikan kannattajien ”äärioikeistoksi” leimaamat poliitikot ovat itseasiassa käsityksiltään liberaaleja, kuten Hollannin Gerd Wilders, jää vakiintuneiden parlamenttipuolueiden ja ”rajat-kiinni!-oppositioiden tärkeimmiksi eroiksi vain seuraavat seikat:

 1. Maahanmuuton vastustajat ymmärtävät todellisuutta, valtapuolueet eivät.
 2. Valtapuolueet ylläpitävät sitkeästi ”monikulttuurisuuden” ja ”onnistuneen kotoutuksen” harhoja, oppostioliikkeet näkevät samat asiat kuin kansalaiset omassa arkipäivässään.

Suhteessa Euroopassa käytävän sisällissodan mahdollisuuteen toistuu sama asetelma: Maahanmuuton vastustajat, kuten myös turvallisuusviranomaiset, varoittavat siitä. Unelmissaan elävät kieltäytyvät näkemästä päivä päivältä yhä hälyttävimmiksi käyviä merkkejä.  di-gold

Thanks to ”akez”.

Asiasta kertoi Deutsche Wirtschafts Nachrichren 11.09.2016

 

 

3 thoughts on “AfD:n johtaja Frauke Petry näkee sisällissodan vaaran Saksassa.

 • 13.9.2016 at 01:40
  Permalink

  ei kun sotatilalaki päälle ja vihollinen tuhottava,,,jokaisella maalla on oikeus puolustaa niitä arvoja mitkä he itse ovat päättäneet itselleen omaksi parhaakseen,,,ja jos vihollinen (matut) tavalla tai toisella ovat uhkaamassa tai uhkaavat sen maan ihmisten turvallisuutta niin kaiken järjen mukaan se on tuhottava tavalla tai toisella,,,siinä ei tarvitse hölmön yk-järjestön tulla enää väliin,,,

  Reply
 • 13.9.2016 at 08:25
  Permalink

  Tuo puhe osoittaa selkeästi että AfD on valeoppositio. Saksassa on ollut isoja mielenosoituksia maahanmuuttajia vastaan, aina -90 luvulta lähtien. Myös suurkaupungeissa (vai voiko esim. Berliiniä luonnehtia ”suurkaupungiksi”). Ja jos ”sota” syttyisi se ei olisi sisällissota. Sisällissosta käydään maan asukkaiden kesken. Nyt on kyse matuista, ei saksalaisista. Ja kuten Petry sanoo, AfD haluaa ylläpitää rauhaa kaikin keinoin (siis jatkaa nykyisellä Merkelin polittiisella linjalla). Mitä ja paljonko se maksaa onkin toine kysymys. Kuinka monta raiskausta on hyväksyttävä määrä ja paljonko veronmaksajien rahaa voidaan tuhlata metuihin.

  Ja jos Petryn edustama puolue olisi maahanmuuttokriittinen, niin se kehoittaisi matuja lähtemään maasta, ei saksalaisia vastakkainasettelusta. Eikä se että saksalaiset tiedostavat matujen rikokset ja käytöksen ole omiaan vahvistamaan käsitystä matuista. Ja miksi pitäisi? Matuthan ovat mitä ovat. Miksi totuuden tullessa esille käsitys matuista ei saisi heikentyä?

  Reply
 • Pingback: Haluaako joku kansan kahtiajakautumista ihan tosissaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.