Saksassa pidätetyt samaa joukkoa kuin Bataclaniin iskeneet?

2
Mainos

Tänään aamulla 13.09. Ahrensburgissa ja Reinfeldissä Saksassa pidätettyjen jihadistien passit ovat peräisin samasta väärennyspajasta, kuin viime marraskuussa Pariisissa tapahtuneiden joukkomurhien tekijöillä, ilmoittaa Saksan sisäministeri Thomas Maiziere.

Pidätys tapahtui poliisin ja erikoisjoukkojen suuroperaatiossa. Kiinniotetut ovat syyrialaisia:

  • Mahir Al-H., 17,
  • Mohamed A., 26
  • Ibrahim M., 18

Terroristit ovat saapuneet Saksaan jo lokakuussa 2015, silloisen suuren pakolais-aalloon mukana. Mahir Al-H:n oletaan liittyneen ISIS-Da’esh-järjestöön syyskussa, ja saaneen Raqqassa koulutusta terroritekoihin. Heidät lähetettiin Eurooppaan samoihin aikoihin, kuin Pariisin terroriteot 13.11.2015 suorittanut joukko. Yhteys näiden ryhmien välillä antaa aiheen olettaa myös tehtävän olleen samantyyppinen.

Mainos

Marraskuun joukkomurhissa Pariisissa menehtyi 130 henkilöä, joista useimmat Bataclanin rock-klubilla, jota terroristit pitivät hallussaan kaksi ja puoli tuntia teurastaen ja kiduttaen haltuunsa saamiaan ihmisiä. Samankaltaisella toimintasuunnitelmalla ohjeistettuja soluja saattaa olla yhä Euroopassa useita.

Terrorismintutkijat puhuvat ”Mumbai-tyyppisestä iskusta”, jonka kaavaa jihadistien hyökkäys Bataclanin rock-klubioin noudatti. di-gold

Asiasta kertoi Iltalehti 13.09.2016.

 

 

Mainos

2 KOMMENTIT

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.