Meksikossa tapettujen 43 opiskelijan tutkintaa jatketaan

0
Mainos

Meksikossa syyttäjä on avannut jutun uudestaan tapetuista 43 opiskelijasta. Nyt asiaa tutkitaan liittovaltion ja poliisin voimin. Alunperin tutkimuksia johti paikallispoliisi Igualassa lähellä Coculaa. Paikallinen poliisi kertoi huumekartellien kaapanneen opiskelijat. Yli 100 todistajalausunnon jälkeen syyttäjä  Alfredo Higueran, avasi jutun laajemmille tutkimuksille. Higuera nimeää tutkimusryhmän kuukauden kuluttua ryhmään kuuluu kansainvälisiä asiantuntijoita Amerikan ihmisoikeustoimikunnasta (CIDH), joka on maininnut alkuperäisissä tutkimuksissa olevan suuria aukkoja.

Hallitus epäilee nyt, että korruptioitunut paikallispoliisi olisi luovuttaneet opiskelijat huumekartelli  Guerreros Unidokselle, jotka ovat sittemmin polttaneet uhrit ja ripotelleet tuhkat jokeen. Yksi ainoa uhri on saatu tunnistettua koko 43 joukosta. Haalitus uskoo nyt että kaappaus liittyy kilpailevien jengien toimintaan ja tutkitaan onko uhrit kerätty laajemmaltakin alueelta. Kaappaus on sanut suurta kritiikkiä paikallisesti, koska sen nähdään tahraavan meksikon maineen.

 

Mainos

Lähde:euronews

Mainos

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.