Poliisia tarvittiin jalkapallo-ottelussa Nurmijärvellä: ”Rauhan-ottelu” keskeytyi tappeluun.

0
Mainos

Useita poliisin yksiköitä jouduttiin kutsumaan Nurmijärven seurakunnan ja Kirkon ulkomaanavun järjestämään ”Peace United” -otteluun Klaukkalan tekonurmelle torstaina. Seurakunnan joukkueen ja turvapaikanhakijoista koostuneen joukkueen välinen ottelu muuttui ilmisodaksi pian toisen puoliajan alussa.

Paikalla olleert järjestysmiehet eivät kyenneet hallitsemaan tilannetta, vaan useita poliisipartioita tarvittiin ennenkuin mellakka oli rauhoitettu. Paikalta kannettiin paareilla yksi henkilö.

Seurakunta kertoi etukäteen, että ottelussa kohtaavat maahanmuuttajat ja paikallisen seurakunnan sekajoukkueet.

Seurakunnan mukaan tappeluun ei kuitenkaan liittynyt kantaväestön ja maahanmuuttajien välisiä jännitteitä.

Ottelua seuraamassa oli runsaasti jalkapallojunioreita ja heidän vanhempiaan. Nyt lapsille esitettiin action-spektaakkeli, jossa nyrkit viuhuivat, miehet karjuivat ja rumihita kannettihin. Seurakunta pahoittelee ”rauhan-ottelun” realistisuutta. Tempaus on osa Kirkon Ulkomaanavun Tekoja-kampanjaa, joka keskittyy nuorten väkivaltaiseen radikalisoitumiseen.

Joukkueen tavoitteena on lopettaa vastakkainasettelu kulttuurien ja uskontojen välillä. Peace Unitedin pelaajat ymmärtävät, että nuorten väkivaltainen radikalisoituminen ei johdu uskonnosta tai ihonväristä vaan vaihtoehtojen puutteesta, joukkueen sivuilla kuvataan.

Hankkeen perustajat ovat vakuuttuneita siitä, että jo pienillä eleillä edistetään mahdollisuutta rauhaan.

Mainos

Olisko kirkossa nyt mietintämyssyn paikka?

Nurmijärven Uutiset 14.09.2016.

Nurmijärven Uutiset 15.-16,09.2016.

Helsingin Uutiset 16.09.2016.

Nurmijärven Jalkapalloseura.

Kirkon Tekoja-kampanja, ”Anna nuorelle syy jäädä”.

Mainos

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.