Elielin aukiolta sisäisen turvallisuuden Saharaan?

2

Valtamedia on pullollaan tunnereaktiota Elielin aukiolta alkunsa saaneen sattumuksen takia, jonka seurauksena tai siihen liittymättä vasemmistopiireissä radikalisoitunut kantasuomalainen mies menehtyi. Tunne on kuitenkin huono isäntä, kun poliittisia suuntaviivoja vedetään.

Suomen poliittinen aateli on kilpa kilvan saapunut ilmoittamaan tuomitsevansa tapahtuman. Yksi tuomitsee kaiken poliittisen väkivallan, osa vain osan siitä ja tuohtuneimmat jo pohtivat keinoja sen kuriin saamiseksi ja radikalismin kieltämiseksi.

Kylmäpäinen analyysi kuitenkin kertoo toista. Liikkeistä tällä kertaa syytettyjen penkille istutettu Vastarintaliike on vain nimi. Soldiers of Odin -liikettä on leimattu kaksin käsin poliittiselle aatelille myötämielisessä mediassa, mutta onko se vaikuttanut liikkeen rekrytointiin?

Radikaalit liikkeet elävät radikaalien rekrytoinnista. Radikaalit eivät ole kiinnostuneita valtamedian antamista viesteistä, joiden tarkoituksena on varoittaa maltillisempaa väenosaa radikalismin pirusta. Päinvastoin, valtamedian rumputuli Elielin aukion tapahtumista toimii vain rekrytointikanavana radikaaleille liikkeille.

Samaten pyrkimykset radikaalien liikkeiden kieltämiseksi johtavat vain niiden painumiseen maan alle ja yhä lisääntyvään radikalisoitumiseen. Nyky-Suomessa on vaikea ajatella, että kukaan haluaisi tähän maahan senkaltaista liikettä kuin IRA, mutta valtamedia tekee nyt kaikkein pahimpansa sen synnyttämiseksi.

2 KOMMENTIT

  1. Minua kummastuttaa että matujen tekemistä rikoksista ja/tai murhista ei kukaan päättäjistämme esitä paheksuntaa. Rikollisten moottoripyöräjengien yrityksiä käytetään esim. viranomaisten ulosotoissa. Risiko tai muut eivät korviaan lotkauta. Mutta kun se taho joka koittaa lopettaa rikokset ja saada järjestyksen nykyisen epäjärjestyksen tilalle sattuu konfliktiin anarkististen vasemmistolaisten kanssa, siitä nostetaan kauhea poru ja älämölö.

    Ei ole vaikea nähdä kenen ruskeaa reikää päättäjämme nuolevat. Ja kenelle he pyllistävät ihan ilman rasvaa.

  2. Risikko on pohjalainen, mutta pettänyt isänmaansa totaalisesti – IKLhoitaisi tällaiset ilman sen kummempia ongelmia – sen aika tulee aika kohta.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.