”Kekkosen kisälli” floppasi Kajaanissa.

Yleisökatoa kärsivien puoluejohtajien joukkoon on pääsemässä myös ikuinen presidenttiehdokas,  Paavo Väyrynen. 

Nuorena politiikkaan pujahtanut Paavo Matti Väyrynen syntyi v.1946 ja kasvoi Kemin maalaiskunnassa Lounais-Lapissa maanviljelijäperheen poikana. Kirjoitettuaan ylioppilaaksi Kemin yhteiskoulusta vuonna 1965 hän opiskeli valtiotieteitä Helsingin yliopistossa ja valmistui vuonna 1970 valtiotieteiden kandidaatiksi. 1960-luvun lopulla Väyrynen työskenteli ajankohtaistoimittajana Yleisradiossa.

Väyrynen valittiin ensimmäistä kertaa eduskuntaan keskustapuolueen listalta 23-vuotiaana vuoden 1970 vaaleissa. Hän sai heti tehtävän keskustalaisen pääministeri Ahti Karjalaisen sihteerinä vuosina 1970–1971 istuneessa hallituksessa, ja vuonna 1972 hänet valittiin puolueen varapuheenjohtajaksi. Ensimmäisen ministerinpaikkansa Väyrynen sai 29-vuotiaana vuonna 1975, kun hänet nimitettiin opetusministeriksi Martti Miettusen II hallitukseen eli niin sanottuun hätätilahallitukseen.

Siitä alkaen Paavo Väyrynen on tehnyt hämmästyttävän uran Suomen politiikassa pysyen mukana sitkeästi kuin hirvikärpänen.  Viimeksi hänestä kuultiin uuden Kansalaispuolueen myötä.Väyrynen kirjoittaa myös poliittisia näytelmiä, ja esiintyy niissä itse:

Kekkosen kisällin on kirjoittanut ja ohjannut Väyrynen itse. Hän myös näytteli pääosan eli Urho Kekkosen roolin.

Videopätkässä lavalla oltiin Kekkosen työhuoneessa Tamminiemessä. Ensi kesänä näytelmä jatkuu. Muokkaan todennäköisesti tekstiä ja toinen poliittinen näytelmä on tulossa. Halusin näytelmällä tehdä oikeutta Urho Kekkoselle. Parjaus on jatkunut näihin päiviin saakka, kertoo Väyrynen Kainuun Sanomille.

Viime lauantaina Väyrynen ja videotallenne näytelmästään nähtiin Kajaanissa, Kaukametsän Koutasalissa, jonne ilosanomaa oli saapunut kuulemaan arviolta 30 henkilöä. Näytelmää on esitetty kesän aikana kahdeksan kertaa, livenä.

Kainuun Sanomille Väyrynen kertoi uuden puolueensa kannattajakorteista puuttuvan vielä 900 kpl. di-gold

 

Asiasta kertoi Kainuun Sanomat 17.09.2016.

One thought on “”Kekkosen kisälli” floppasi Kajaanissa.

  • 19.9.2016 at 16:43
    Permalink

    Ei kai kukaan oikeasti usko että Paavo ajaisi muuta kuin omaa asiaansa? Paavo käyttää ”asiantuntijoitaan” ihmiskilpenä muiden poliittista arvostelua vastaan . Hänellä itsellään ei ole näppäryyttä antaa vastauksia ja kun ensimmäinen tiukka tilanne tulee niin Paavo heittää susille sen henkilön joka ”antoi väärän vastauksen”.

    Kannattaa siis harkita pitkään ennenkuin istuu pirun kanssa samaan pöytää. Ja senkin jälkeen ottaa vielä pitkä lusikka.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.