Metsähallitus hakkaa Ylä-Kainuun ja Kuhmon viimeisissä liito-orava -metsissä.

0

Kainuun Sanomat kertoi metsähallituksen aloittaneen hakkuut soidensuojelualueeseen rajoittuvalla Leipimäen metsäalueella Suomussalmella. Kyseinen kohde on ollut mukana useissa suojelualueita koskevissa selvityksissä, mutta on jätetty talouskäyttöön.

Luonnonsuojeluliitto Tapiolan mukaan liito-orava puuttuu miltei kokonaan Suomussalmen Hossa – Kuhmon kirkonkylä –vyöhykkeeltä. Viimeiset tiedossa olevat esiintymät sijaitsevat nyt hakattavilla alueilla.

Asiasta kertoi Kainuun Sanomat 19.09.2016.

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.