Ääriryhmän sytyttämä murhapoltto uhkasi bussikuskien henkeä.

1

Kesäkuussa poliittinen ääriryhmä hyökkäsi Pohjolan Matkan varikolle Vantaalla, tuhoten viisi bussia ja aiheuttaen uhkan viereisessä rakennuksessa taukoaan pitäville bussinkuljettajille.

Helsingin Uutiset tuhotyöstä:

Takku.net-sivustolla julkaistussa artikkelissa hyökätään aggressiivisin sanoin Pohjolan Matkaa vastaan. Sotaisaa retoriikkaa täynnä olevassa tekstissä uhataan myös, että hyökkäyksiä tulee lisää, jos yritys ei lopeta yhteistyötä turkisfiman kanssa.

Artikkelissa kuvataan, miten palot on sytytetty. Juttuun on liitetty myös palopaikalta otettu kuva, joka näyttäisi otetun ennen kuin palolaitos saapuu paikalle.

Anarkistien suosimalla takku.net-sivustolla julkaistu artikkeli väittää, että Vantaalla perjantain vastaisena yönä tapahtuneet bussipalot olisivat eläinaktivistien sytyttämiä.

Ihmishenkiä vaarantaneen tuhotyön tekijät ilakoivat saavutuksellaan heitä poliittisesti lähelläolevalla Takku-net -sivustolla, jota väkivaltaiset ääriryhmät käyttävät usein tekostensa raportoimiseen. Iltalehti:

KRP:n mukaan tutkinnassa on selvinnyt, että tuhopolton aikaan läheisessä rakennuksessa oli useita kuljettajia lepäämässä. KRP arvioi, että palosta saattoi koitua rakennuksessa yöpyneille hengen- tai terveydenvaara.

KRP lupaa ratkaisevasta vihjeestä huomattavan vinkkipalkkion ja pyytää ilmoittamaan vihjeistä numeroon 029 5418 622.

Asiasta kertoivat Helsingin Uutiset 10.06.2016 ja Iltalehti 20.09.2016.

Äskettäin on virinnyt keskustelua väkivaltaisten ääriryhmien kieltämisestä, mutta keskustelijat eivät ilmeisesti seuraa ajantasais-raportointia Takku-netistä? di-gold

 

Bussit paloivat Vantaalla, ja tänään (la 24.09.) Turussa.

1 KOMMENTTI

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.