”PAMin” kaksinaismoraali: Tuomitsee rasismin mutta kannattaa väkivaltaa

0
Mainos

”Väkivaltaa on aina ollut pakko jossain vaiheessa käyttää ja valitettavasti joku tulee aina kuolemaan jossain,” Niko Ravattinen sanoi MoonTV:n haastattelussa.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin edustajiston jäsen Niko Ravattisen lausunnoista on noussut kohu. Ravattinen sanoi nettitv-kanava MoonTV:n haastattelussa joulun alla, ettei hän ”näe poliittista väkivaltaa ongelmallisena.”

– Kaikista ongelmallisinta on minun mielestä antaa se väkivalta, siis monopolisoida se valtiolle. Se on se kaikista pahin oikeusmurha kaikkia työläisiä kohtaan mitä voidaan tehdä, Ravattinen sanoi.

Haastattelussa puhuttiin muun muassa viime itsenäisyyspäivän tapahtumista. Anarkistit yrittivät iskeä kansallismielisten mielenosoitukseen, johon oli hankittu poliisin lupa. Poliisi esti yhteenoton.

Mainos

Asiasta uutisoi Ilta-sanomat: Linkki uutiseen

Palvelualojen ammattiliitto PAMin tiedote

PAMin hallituksen jäsenet allekirjoittavat rasismi rikoslakiin -vetoomuksen, jonka toivotaan johtavan lainsäädäntötoimiin.

”Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus keskusteli kokouksessaan väkivaltaisten järjestöjen liikehdinnästä ja Helsingin keskustassa 10. syyskuuta tapahtuneesta kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä. Kansallissosialistisen Vastarintaliikkeen toiminta lisää pelkoa ja turvattomuuden tunnetta ja hallituksen jäsenet olivat erityisen huolissaan maahanmuuttajataustaisista työkavereista, jotka yhä useammin kohtaavat rasismia arjessaan.

PAMin hallitus vaatii, että maan hallitus ryhtyy toimiin kansainvälisten ihmisoikeussopimusten edellyttämällä tavalla ja jokainen suomalainen, poliittisesta, uskonnollisesta tai muusta vakaumuksesta, ihonväristä tai sukupuolisesta suuntautumisesta huolimatta voi kulkea ja käydä töissä pelkäämättä. Hallituksen jäsenet kannustavat koko jäsenistöä myös omalla allekirjoituksellaan ilmaisemaan tukensa työlle vihaa ja väkivaltaa vastaan.”

Mainos

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.