Helsinki-Tallinna -lautoilla viranomaisharjoitus

Suomen ja Viron välistä matkustajaliikennettä turvataan tänään suurharjoituksella, johon osallistuu rajaviranomaisia molemmista maista. Harjoitustilanteeksi ilmoitetaan ”kahden matkustajaryhmän välinen tappelu.”

 Viranomaisharjoituksessa harjoitellaan tilannetta, jossa alun perin pienemmästä konfliktista lähtenyt tilanne eskaloituu suuremmaksi kahden joukon väliseksi tappeluksi matkustajalaivalla. Viranomaisten tarkoituksena on rauhoittaa tämä tilanne, kertoo poliisijohtaja Tomi Vuori Poliisihallituksesta tiedotteessa.

Oletetun tilanteen kaltaisia tappeluja ei ole laivaliikenteessä aiemmin esiintynyt, ei edes Englannin Kanaalissa, jossa matkustajalauttoihin on viime kesänä sijoitettu aseistettuja sotilaita. Britit ja Ranskalaiset ilmoittavat varautumisen syyksi potentiaalisen terroriteon uhan. Uhkakuvana on ”Mumbai-Bataclan-tyyppinen isku”, jossa terroristiryhmä ottaa suuren joukon ihmisiä kontrolliinsa, ja tappaa heitä yksitellen ja kiduttaen usean tunnin ajan.

Koska emme halua herättää levottomuutta, pitäydymme Suomen-Viron liikennettä koskien viralliseen skenaarioon: Uhkana on juoppojen kähinöinti laivan baarissa, jonka kaltaiseen tilanteeseen reagoimista siis tänään (ke 21.09.) harjoitellaan.

Tänään Suomenlahdella harjoitellaan laivaan nousua veneistä ja helikoptereista, ja aluksen ottamista kontrolliin.

Asiasta kertoi Iltasanomat 21.09.2016.

 

Alla olevassa kirjoituksessa ei mainita, että ranskalaiset erikoisjoukot ovat jo olleet mukana matkustajalaivoilla Ranskan ja Englannin välillä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *