Miten jengi ottaa kaupungin haltuunsa väkivalloin: Zaandam.

0

Turkkilaisen maahanmuuttajajengi terrorisoi kokonaista hollantilaista kaupunkia hyökkäillen asukkaiden kimppuun.  Hyökkäykset videoidaan.

Asukkaiden kimppuun on käyty sattumanvaraisesti, ja uhrien pahoinpitelyjä videoidaan ja ladataan nettiin. Myös poliiseja on häiritty ja peloiteltu. Viime viikonlopulta on shokeeraava video, jossa jengi ajaa takaa ja pahoinpitelee hollantilaisia siviilejä. Paikalliset lehdet nimittävät jengiä ”Erdoganin sotureiksi”

Jengi esittelee videoilla  myös aseistustaan, ja uhkaavat tappaa ne jotka vastustavat heitä. Nyt, kaupunkilaisten protestoitua viranomaisille, muutamia jengiläisiä on otettu kiinni.

Express haastatteli nuorisotyöntekijä Cinderella Meijeriä, jonka mukaan jengiläiset ”uhkailevat tuliaseilla jos heitä kieltää tupakoimasta sisällä”. Tämä on hyvin kuvaavaa tälle ilmiölle.

 

Asiasta kertoi Express 23.09.2016.
Viime yönä (22.-23.09.) tusinoittain poliiseja ratsasi maahanmuuttajien asuttamaa lähiötä, ja pidätti 12 henkilöä.  19-vuotias Ismail Ilgun, joka on ladannut em. videoita Youtubeen, on pidätettyjen joukossa.

Zaandamin tapahtumat, joihin viranomaiset suhtautuivat välinpitämättömästi, kunnes tekivät liian vähän ja liian myöhään, ovat hyvä kouluesimerkki jengien roolista kantaväestön murtamisessa:

  • Pienten tekojen terrori alkaa vaivihkaa, ja ulottuu pian miltei kaikkialle.
  • Teot kovenevat pikkuhiljaa, niihin alkaa liittymään satunnaista provosoimatonta väkivaltaa ketä tahansa kantaväestöön kuuluvan näköistä kohtaan. Ihmiset totutetaan ensin varomaan, sitten pelkäämään.
  • Kampanjan näkyvä osa, toimettomat nuoret rikolliset, valtaavat läsnäolollaan julkisen tilan.
  • Nuorisojengiläiset luovat itselleen maineen, että jos heidän toimintaansa rajoitetaan, siitä seuraa vaikeuksia.
  • Tämän prosessin kuluessa nuorista toimijoista on tullut aikuisia, osasta ammattirikollisia, toisista islamisteja.

Terrorismintutkija Lorenzo Vidino totesi jo kymmenisen vuotta sitten, että Muslimiveljeskunta tai sen apujärjestöt kontrolloivat kaikkien Euroopan kaupunkien muslimitaustaisten nuorten jengejä. Tähän havaintoon ei ole kiinnitetty huomiota.

Organisoitunut, joko terroristeihin tai suoraan Muslimiveljeskuntaan yhteyttäpitävä, jihadistisolu seuraa ja tarkkailee käytännössä jokaista muslimilähiötä jokaisessa kaupungissa. Solu ei välttämättä ole samalla paikkakunnalla, mutta jokainen lähiö tai kortteli kuuluu jonkun tarkkailtavaan alueeseen.

Nämä jihadistit saavat helposti selville jengien keskeiset henkilöt, ja näitä voidaan lähestyä. Käskytyssuhde voi syntyä yhdestä jengiläiselle sanotusta lauseesta. Jos jenginuorella on sukua jossakin missä jihadisteilla on vaikutusta, hän tottelee. Myös uskontoon ja etnisyyteen voidaan vedota.

Olivat tavat ottaa henkilö kontrolliin mitkä tahansa, tulosta on saavutettu: Toteutuneissa terroriteoissa on käytetty Euroopassakin nuoria maahanmuuttajia, joiden ympäristö on luullut heitä aivan äskettäin vain bailaaviksi tyhjäpäiksi. Ohjaksiin otetulle nuorelle sanotaan, että ”voi jatkaa entistä elämääsi, tehdä rikoksi, myydä huumeita valkoihoisille ja iskeä tyttöjä, mutta nyt tiedät kuka sinua käskee”. ”Kun käsky tulee, sinä tottelet.”

Nopeat radikalisoitumiset, joita terroristien ja itsemurhapommittajien tapauksissa on ihmetelty, ovat juuri tätä.

Muslimi-lähiönuorelle kerrotaan myös, että hänen rikollinen toimintansa eurooppalaisessa kaupungissa tukee jihadia. Nuoret, jotka voisivat olla samanlaisia kuin kantaväestön syrjäytyneet nuor-taparikolliset, eivät kuitenkaan ole. Heillä on jo nuorisorikollisvaiheessaan missio: Häiritä kantaväestöä, saada se muuttamaan pois.

Kun ”uusruotsalaiset” nuoret polttavat ja kivittävät autoja, se on heille sen sodan korvike johon heitä joskus vain parisen vuotta vanhemmat ovat jo menneet. Tämä ilkivalta on poliittista, matalan intensiteetin sotaa.

Nuoret syrjäytyneet ja elämänhallintansa menettäneet tekevät rikoksia kaikissa yhteisöissä. mutta vain eurooppalaisen yhteiskunnan ympäröimät kehitysmaalaiset polttavat järjestelmällisesti autoja. No, palestiinalaiset tekevät jotain samantyyppistä.

Sosiologit ja tutkijat märehtivät poliitikkojen lailla ”epäonnistunutta kotoutusta”. Jättävät huomiotta, että meillä on tarkasteltavana ihmisjoukko joka itse katsoo käyvänsä sotaa meitä vastaan. di-gold

 

Seuraavan videon Youtuubiin lataaja, Ismael Ilgun, on Expressin uutisen mukaan yksi väkivaltajengin pidätetyistä.

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.