Donald Trump ei irtisanoudu ääriliikkeistä

0

Mother Jonesin raportoi: Tapaa uusnatsien, klaanimiesten ja muiden ääriliikehtijöiden johtajat, jotka suosittelevat Donald Trumpia. Donald Trump ei ole irtisanoutunt kenestäkään heistä. Mistä on kyse?

 

Trumpin monet kannanotot nativismin, kiihkoilijoiden ja syvän tyytymättömyyden suuntiin ovat saaneet äärioikeiston lumoutumaan Trumpin presidentinkampanjasta.

Trump on saanut koko kampanjansa ajan ylenpalttista ylistystä ja virallista tukea joiltakin Yhdysvaltain hurjimmista natseista, valkoisen ylivallan kannattajista, suojeluskuntien kannattajista ja muilta äärioikeistoliikkeiden johtajilta.

Heidän mukanaan on Yhdysvaltain natsipuolueen (American Nazi Party, ANP) johtaja, kolme entistä Ku Klux Klan -liikkeen johtajaa, neljä henkilöä, jotka hiljattain päätyivät pattitilanteeseen kapinoidessaan aseellisesti liittovaltion viranomaisia vastaan ja ainakin 15 muuta henkilöä, joiden SPLC katsoo olevan viharyhmiä.

Trump ei ole irtisanoutunut kenestäkään heistä.

 

”Meillä on mahtava TILAISUUS tässä, joka ei ehkä koskaan palaa”, kirjoitti Rocky J. Suhayda, natsipuolue ANP:n johtaja, ”Donald Trumpin kampanjan kannanotot, jos eivät muuta, ovat OSOITTANEET että ’meidän näkemyksemme’ EIVÄT ole niin epäsuosittuja kuin poliittinen korrektius antaisi ymmärtää.”

Republikaanien kansalliskokouksessa (RNC) ”juutalaismediaa” arvostellut Trumpin suosittelija Andrew Anglin, joka on natsilehti Daily Stormerin päätoimittaja, sanoi puolestaan, että vuoden 2016 presidentinvaalia on ”peukaloitu” – kuten Trump usein sanoo – ja varoitti: ”Jos hän häviää, se johtuu vaalipetoksesta ja kaikki häntä nyt kannattavat radikalisoituvat ja Trump suorittaa vallankaappauksen.”

Muut Trumpin äärikannattajat ovat kannattaneet Yhdysvaltain hallituksen aseellista kaatamista ja osoittaneet vihaa mustia, latinoja, muslimeja ja juutalaisia kohtaan sekä uhanneet ”jyrätä jokaisen moskeijan maan tasalle tässä maassa”.

 

Viime helmikuussa David Duke – entisen Ku Klux Klanin Grand Wizardin – Donald Trumpin ylistys sai mittavaa huomiota valtamediassa ja tämän seuraus – lopulta – oli se, että Trumpin oli otettava etäisyyttä David Dukeen.

Trump ei kuitenkaan ole irtisanoutunut kenenkään näiden muiden suosituksista ja on merkillepantavaa, ettei kukaan näistä henkilöistä ole koskaan suositellut ketään valtapuolueiden ehdokasta tätä ennen. Ikinä.

Hillary Clinton syytti Trumpin kampanjaa ”vihan tuomisesta valtavirtaan” ja elokuussa Trump sanoi tapahtumassaan, että ”Me päättäväisesti irtisanoudumme kiihkoilusta, vihasta ja sorrosta sen kaikissa rumissa muodoissa.”

Trumpin kampanja ei kuitenkaan ole vastannut yhteenkään monista kyselyistä, joissa on pyydetty ottamaan kantaa melkein kahden tusinan allaolevan suosittelijan tapauksiin:

 • Andrew Anglin, natsilehti Daily Stormerin julkaisija
 • Alex Linder, natsilehti Vanguard News Networkin perustaja
 • Don Black, KKK Grand Dragon, valkoisten ylivaltaa kannattavan Stormfront-yhteisön perustaja
 • August Kreis III, ex-KKK, informaatio- ja propagandaministeri Aryan Nations -liikkessä
 • Rachel Pendergraft, KKK:n kanssa yhteistyössä olevan Knights Partyn organisoija
 • David Riden, perustuslaillinen, suojeluskuntien sympatioija
 • Jon Ritzheimer, anti-islamisti, odottaa tuomiota aseellisesta kapinasta liittovaltiota vastaan
 • Gerald DeLemus, turvallisuuspäällikkö, myöntänyt syyllisyyden aseellisesta kapinasta liittovaltiota vastaan
 • Blaine Cooper, myöntänyt syyllisyyden aseellisesta kapinasta liittovaltiota vastaan
 • Michele Fiore, Nevadan ja Oregonin aseellisten kapinoiden kannattaja
 • Peter Brimelow, valkoista nationalismia kannattavan VDARE.com lehden perustaja
 • James Edwards, Political Cesspool -radio-ohjelman valkoista nationalismia kannattava radioisäntä
 • Brad Griffin (alias Hunter Wallace), valkoista nationalismia kannattavan Occidental Dissent -lehden perustaja
 • Matthew Heimbach, valkoista nationalismia kannattavan Traditionalist Worker Partyn johtaja
 • Gregory Hood, kirjailija ja kolumnisti valkoista nationalismia kannattavien Radix Journal ja American Renaissance -lehdille
 • William Johnson, valkoista nationalismia kannattavan American Freedom Party -puolueen johtaja, entinen Donald Trumpin delegaatti (edustaja)
 • Kevin MacDonald, valkoista nationalismia kannattavan Occidental Observer -lehden päätoimittaja
 • Ilana Mercer, The Trump Revolutionin kirjoittaja, kolumnisti VDARE.com -lehdelle
 • Paul Ray Ramsey (alias RamzPaul), videobloggaaja, valkoinen nationalisti
 • Richard B. Spencer, valkoista nationalismia kannattavan National Policy Instituten presidentti, Radix Journalin päätoimittaja
 • Jared Taylor, valkoista nationalismia kannattavan American Renaissance -liikkeen perustaja

 

ctex83zuiaaqw9e

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.