Intia valitsi ranskalaiskoneen, 8 miljardin euron kaupat.

0
Mainos

Intia on sekä modernisoimassa aseistustaan, että irtautumassa riippuvuudestaan Venäjä-yhteistyöstä. Puolustuksen modernisointiin tullaan käyttämään 140 miljardia euroa.

brahmos3Intian kiinnostus panostaa puolustukseensa nähdään suhteessa Pakistanin ja Kiinan toimiin: Molemmissa maissa sotamenot ovat korkealla, ja ne ovat lähentyneet toisiaan. Intialla on ollut tiivistä yhteistyötä sotilasteknologian alalla Venäjän kanssa. Mm. Brahmos-ohjusta pidetään onnistuneena, ja vaarallisena vihollisille.

Ranskalaisen Dassaultin valitseminen keskeiseen rooliin ilmavoimien modernisoimisessa merkitsee myös etääntymistä Venäjästä? Venäläiset koneethan ovat olleet kilpailukykyisiä juuri ei-niin-korkean teknologisen tason maissa, eivätkä ne välttämättä ole huonoja.

Mainos

avn_dassault_jpg_909346gIntia kuuluu Kiinan ohella niihin harvoihin maihin, jotka ovat lisänneet lentotukialustensa määrää aivan viime vuosikymmeninä. Rafale soveltuu myös tukialus-käyttöön. Entisen Neuvostoliiton tukialukset Kiev ja ad.Kuznetsov päätyivätkin näille. Edellinen Intialle ja jälkimmäinen Kiinalle.

Valmiuden nopea rakentaminen valtamerelliseen ja merentakaiseen sodankäyntiin onkin herättänyt epäluuloja Kiinan aikeita kohtaan, -muuallakin kuin Intiassa. Intian varustautumisen eräs funktio saattaa olla kiinnostus pitää Intian Valtameri  omassa kontrollissa ja omien kauppayhteyksien käytettävissä. di-gold

 

Asiasta kertoi Kauppalehti 25.09.2016.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.