Intia valitsi ranskalaiskoneen, 8 miljardin euron kaupat.

0

Intia on sekä modernisoimassa aseistustaan, että irtautumassa riippuvuudestaan Venäjä-yhteistyöstä. Puolustuksen modernisointiin tullaan käyttämään 140 miljardia euroa.

brahmos3Intian kiinnostus panostaa puolustukseensa nähdään suhteessa Pakistanin ja Kiinan toimiin: Molemmissa maissa sotamenot ovat korkealla, ja ne ovat lähentyneet toisiaan. Intialla on ollut tiivistä yhteistyötä sotilasteknologian alalla Venäjän kanssa. Mm. Brahmos-ohjusta pidetään onnistuneena, ja vaarallisena vihollisille.

Ranskalaisen Dassaultin valitseminen keskeiseen rooliin ilmavoimien modernisoimisessa merkitsee myös etääntymistä Venäjästä? Venäläiset koneethan ovat olleet kilpailukykyisiä juuri ei-niin-korkean teknologisen tason maissa, eivätkä ne välttämättä ole huonoja.

avn_dassault_jpg_909346gIntia kuuluu Kiinan ohella niihin harvoihin maihin, jotka ovat lisänneet lentotukialustensa määrää aivan viime vuosikymmeninä. Rafale soveltuu myös tukialus-käyttöön. Entisen Neuvostoliiton tukialukset Kiev ja ad.Kuznetsov päätyivätkin näille. Edellinen Intialle ja jälkimmäinen Kiinalle.

Valmiuden nopea rakentaminen valtamerelliseen ja merentakaiseen sodankäyntiin onkin herättänyt epäluuloja Kiinan aikeita kohtaan, -muuallakin kuin Intiassa. Intian varustautumisen eräs funktio saattaa olla kiinnostus pitää Intian Valtameri  omassa kontrollissa ja omien kauppayhteyksien käytettävissä. di-gold

 

Asiasta kertoi Kauppalehti 25.09.2016.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.