Rajat Kiinni! -mielenosoitus 24.09.2016

4

Rajat Kiinni! -Kansanliike (RKK) järjesti mielenosoituksen ”vasemmistoväkivaltaa ja valhemedian propagandaa vastaan”.

 1. 00:00 – Eero Tillanen: mielenosoituksen avaus
 2. 02:05 – Susanna Kaukinen: pääpuhe
 3. 15:07 – Eero Tillanen
 4. 16:40 – Kristiina Vainikka
 5. 22:43 – Eero Tillanen
 6. 25:32 – Henri Lehtinen

 1. 00:00 – Anneli Granström
 2. 02:25 – Stadilainen Fredi
 3. 06:45 – Eero Tillanen
 4. 10:55 – Susanna Kaukinen
 5. 18:06 – Eero Tillanen
 6. 20:00 – Sara Villikka (maahanmuuttaja)
 7. 24:20 – Tiina
 8. 26:30 – Nuori mies #1
 9. 29:43 – Susanna Kaukinen: suvakkimielenosoituksen masinointi
 10. 31:57 – Nuori mies #2
 11. 33:46 – Eero Tillanen
 12. 35:20 – Nuori mies #2: rasismileimaamisesta
 13. 36:10 – Nuori mies #3
 14. 36:37 – Eero Tillanen: mielenosoituspaikan siirrosta
 15. 39:24 – Susanna Kaukinen: IS haastattelu

4 KOMMENTIT

 1. Kiitos hienoista puheista. Toivottavasti mahdollisimman monet kuuntelivat Susanna Kaukisen puheen. Suomi on mennyt sekaisin. Kokoomusministerit marssivat varisverkoston ja takkuanarkistien mielenosoituksessa. Samat järjestäjät ovat julistaneet ” kuolema sotaveteraaneille” . Ihmettelen suuresti, miten tämän porukan mukana puhaltelee pilliin hallitus ja ns. suvaitsevaiset ihmiset!

 2. Tilaisuus oli siis Narinkkatorilla poliisin pakkosiirrettyä sen sinne. Paikka ei ollut vapaana, vaan tori oli buukattu aivan toiselle tapahtumalle, joka kärsi haittaa päällekkäisyydestä, minkä he myös medialle kertoivat. Poliisilta erittäin huolimatonta työtä.

 3. Avaajan puheenvuorossa todettiin ”tynkämielenosoituksesta”. Syy oli nähtävissä toisessa puhujassa. Niin kauan kun Kaukinen otetaan johonkin tilaisuuteen mukaan, suurin osa ei tule paikalle. Koskahan nämä mielenosoittajat oppivat että Kaukista tai Kemppaista ei pitä ottaa mihinkään tapahtumaan mukaan. Porukka ei tule paikalle jos he ovat mukana. Porukka ei halua leimautua heihin.

 4. Mitä tuohon väkimäärään tulee, niin paikalla yli mielenosoituksen oli varmasti sata ihmistä, koska yhdellä hetkelläkin oli viisikymmentä, mikä on ihan hyvin ottaen huomioon seuraavat astiat:

  – poliisi hajotti mielenosoitukset ja sen paikka ja aika siirtyi kesken kaiken etukäteen ilmoitetusta
  – mielenosoitus järjestettiin 1 päivän varoitusajalla
  – aihe oli niin vaikea, ettei ihmiset kehdanneet tulla
  – ihmiset pelkäsi vasemmistoväkivaltaa
  – samaan aikaan oli toinenkin mielenosoitus SE-kerhon toimesta

  Ylipäänsä RKK:n tempaus oli tehokas: me rikoimme mediassa suvakkien kuplan, koska meidän toimistamme uutisoitiin merkittävästi mediassa jo perjantaina ja me saimme jopa videota sinne lauantaina.

  Tämä oli pitkälti koko mielenosoituksen tavoite: kaataa suolaa suvakkien juhlakakkuun ja estää vain yhden narratiivin esiintyminen valtamediassa. Me onnistuimme siinä *loistavasti*.

  PS.
  Mitä sitten tulee noihin henkilökohtaisuuksiin, niin suosittelen kaikkien pidättäytyvän niistä. Tiedän, että se on joillekin katkera pala, että Kemppaista ja minua ei noin vain työnnetty syrjään RKK:sta puoluehankkeiden edistämiseksi, mutta joskus tosiasiat on hyväksyttävä ja elettävä elämää eteenpäin.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.