Kiina rakensi maailman suurimman teleskoopin, hinta järkyttävä

0

Kiina on rakentanut maailman suurimmman teleskoopin. Halkaisijaa lautaselle kertyi 500m. Lautasta rakennettiin viiden vuoden ajan ja tähän mennessä kokeita on tehty jo satamäärin. Kokeiden aikana on evakuoitu lähikylän 8000 asukasta, koska teleskoopin toiminta vaatii täydellisen radiohiljaisuuden viisi kilometria ympärillleen. Tarkoituksena teleskoopilla on tutkia maan ulkopuolista elämää ja viedä kiinaa uudelle aikakaudelle, pois ”halpamaa” imagosta. Kiinalla on tarkoitus myös rakentaa tulevan 20 vuoden aikana avaruusasema ja lähettää ensimmäinen kiinalaiset kuuhun. Hintaa projektille on tällä hetkellä kertynyt huimat 160 miljoonaa euroa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.