Uusi yrittäjäpuolue syntymässä ja hyvinkin erikoisella tavalla

1
Mainos

Mielenkiintoinen kokeilu alkaa facebookissa, nimittäin uuden puolueen perustaminen. Suomesta selvästi puuttuu yrittäjäpuolue, joka rehellisesti ajaa yrittäjien etua. Nyt sellainen on tulossa, tai ainakin näin toivotaan. Uutisteksti suoraan Veikko Vallinin FB kirjoituksesta:

 

PROSUOMI ALOITTAA. Suomi tarvitsee uuden uskottavan puolueen. Pyrimme perustamaan sen täällä Facebookissa. Jos onnistumme, niin se olisi historiallista. Tämä olisi ensimmäinen Facebookissa syntynyt VALTIONHOITAJAPUOLUE.

Mainos

Jotta uusi puolue voisi saada kannatusta vaaleissa ja sitä kautta suorittaa tehtävänsä, pitää sen tehdä pesäero menneeseen.

Sen pitää aloittaa puhtaalta pöydältä, uusilla teemoilla ja erityisesti uusilla TEKIJÖILLÄ.

Siksi kutsumme sitä ”poliitikkovapaaksi puolueeksi”.

Meidän määritelmä sanalle ”poliitikko” on ihmistyyppi, joka on puolueen kasvattama ns. poliittinen broileri. Nykyisissä puolueissa heitä on paljon, varsinkin johdossa.

Poliitikon tunnistaa siitä, että hän ensisijaisesti hakee itselleen työpaikkaa ja hyviä ansioita politiikasta. Eli ajaa omaa etuaan. Toissijaisesti poliitikko ajaa oman puolueensa ja lähipiirinsä etua. Tyypillinen poliitikko ei pysty tai halua ajaa koko kansakunnan etua. Myöskin epäaitous ja epärehellisyys ovat liian usein poliitikon luonteenpiirteitä.

Siksi emme voi ottaa poliitikkoja tähän puoluehankkeeseen.

Kuka sitten pääsee mukaan?

Me otamme uuden puolueen toimintaan mukaan vain jo pidempään työelämässä olleita AMMATTILAISIA. Minimivaatimus on 3 vuotta oikeita töitä. Vaativimpiin rooleihin pitää työuran olla pidempi, esimerkiksi yli 10 vuotta. Poliittisia nuorisojärjestöjä emme koskaan perusta.

Työ tekijäänsä opettaa.

Parhaat päätökset syntyvät tosielämän kokemusten kautta. Maalaisjärki on melkein aina parempi pohja päätöksenteolle kuin poliittinen (tai uskonnollinen) ideologia.

Miten etenemme?

Puolueen teemat näkyvät logossa. Puolueen työnimi on PROSUOMI, mutta sekin voidaan myöhemmin vaihtaa, jos keksimme paremman.

Hanke etenee seuraavaksi ohjelmatyöhön. Kirjoitamme yksinkertaisen ja selkeän ohjelman puolueelle. Kaikki saavat osallistua kommentoimaan ja tekemään ehdotuksia.

Ohjelmasta tehdään järkevä ja toteuttamiskelpoinen. Kaikessa pyritään huomioimaan Suomen kansallinen etu, unohtamatta talouden tosiasioita.

Ohjelman pohjana on YRITTÄJYYS. Suomesta pitää tehdä vetovoimainen yrityksille ja yrittäjille. Tällä hetkellä Suomi ei ole sitä. Suomi nousi hyvinvointivaltioksi kotimaisten yritystensä ansiosta. Se on unohtunut liberalismin huumassa.

Menestys tulee ennen työtä vain sanakirjassa.

Toinen teema on TALOUS. Suomea ovat liian kauan johtaneet poliitikot, joilla ei ole kokemusta taloudenpidosta. Sitä ei opi puoluekoneistossa. Sitä oppii tekemällä taloutta. Siksi kutsumme mukaan reaalitalouden ammattilaisia; yrittäjiä, duunareita, ekonomisteja ja päälliköitä, jotka ymmärtävät, että emme voi syödä enemmän kuin tienaamme.

Kolmas pääteema on TURVALLISUUS. Suomessa maan sisäinen turvallisuus on huonontunut dramaattisesti lyhyessä ajassa. Syynä on poliitikkojen harrastama liberaalinen ideologia. Sitä ei voida enää jatkaa. Tämä puolue ajaa älykästä protektionismia (smart protectionism). Oman kansakunnan ihmisiä pitää suojella ja puolustaa paremmin. Paljon paremmin.

Kun nämä kolme pääteemaa on kirjattu ohjelmaan uskottavasti, niin käynnistämme keskustelun demokratian tilasta. Suomen kansalaisten päätösvalta oman maan tulevaisuudesta on liukunut anti-demokraattiseen suuntaan. Sekin johtuu nykyisten poliitikkojen toimista. Siihenkin on tehtävä merkittävä korjausliike.

Facebook-kaverit, tästä se alkaa. Kertokaa mielipiteenne, joko avoimesti tai yksityisviestinä. Meitä on suljetussa työryhmässä jo 35 fiksua tyyppiä. Otamme ilomielin lisää jäseniä siihen.

Tälle hankkeelle avataan myös oma Facebook-sivu lähiaikoina.

Mainos

1 KOMMENTTI

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.