Suomi avustanut MH17-tutkimuksia.

1

Suomen KRP myöntää Iltalehdelle antaneensa hollantilaiselle tutkijaryhmälle apua malesialaisen matkustajakoneen tuhoutumiseen v.2014 liittyvissä asioissa.

Iltalehti:

Hollantilainen De Telegraaf -lehti kertoi aiemmin, että niin ikään hollantilainen JIT-tutkimusryhmä on tehnyt Suomessa useita salaisia ohjuskokeita sen selvittämiseksi, millaisella ohjuksella Malaysia Airlines -matkustajakone ammuttiin alas Itä-Ukrainassa kaksi vuotta sitten.

Malaysia Airlinesin lento MH17  Amsterdamin Schipholista Kuala Lumpuriin tuhoutui Ukrainan ilmatilassa 17.07.2014, ja tuhon aiheuttajana pidetään BUK -ilmatorjuntaohjusta. Onnettomuuden tutkinta on ollut hollantilaisilla, ja he ovat De Telegraafin mukaan saaneet apua Suomesta. Nyt KRP:n Göran Wennqvist vahvistaa asian.

Telegraafin tieto ohjuskokeesta saattaa olla virhetulkinta. Suomessa on ollut käytössä saman tyypin ohjuksia, ja on mahdollista, että hollantilaiset ovat verranneet niihin onnettomuuspaikalta keräämiään ohjuksen kappaleita. BUK-ohjusten valmistaja Almaz-Antein on ollut yhteistyöhaluinen, ja on ilmoittanut käsityksenään että MH17 ammuttiin alas heidän valmisteellaan. Kuka ohjuksen laukaisi, sen selvittämiseksi tarvittaneen tietoa po. ohjuksen tarkasta mallista ja valmistusvuodesta. Tässä asiassa suomalaiset ovat saattaneet auttaa. di-gold

 

Asiasta kertoi Iltalehti 27.09.2016.

1 KOMMENTTI

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.